Nova caragolada solidària de la Fecoll a L’Albi

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
28-03-2024
Actualitzat: 28-03-2024 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nova caragolada solidària de la Fecoll a L’Albi
    Peu de foto: 
    Caragolada Solidària a FirAlbi 2023 ©Arxiu Fecoll

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol prepara una nova caragolada solidària, la tercera d’enguany, que se celebrarà diumenge 7 d’abril en el marc de ‘FirAlbi, la Fira dels Caragols'. La caragolada popular està prevista a les 12h, a la plaça del Portal dels Aubis de L'Albi, i els diners recaptats de les racions de caragols a 5 euros es lliuraran a l’Associació Amics de les Belles Arts perquè duguin a terme la segona fase dels treballs d’arranjament i adequació de l’entorn i marge del riu Set que envolta la Font Quadrada de la localitat garriguenca.

Aquesta caragolada benèfica s’emmarca dins l'estratègia #TerritoriAplec de la Fecoll que celebra activitats a tota la província per aprofitar els fluxos de visitants, alhora que dona suport i dinamitza altres esdeveniments i espais de les Terres de Lleida. L’acte, emmarcat dins de 'FirAlbi, la Fira dels Caragols', s’organitza amb la col·laboració de l’Ajuntament de L’Albi i el suport de la Diputació de Lleida i el seu Patronat de Turisme “Ara Lleida”, Celler Raimat, Caragols Almacelles, Cooperativa El Soleràs, Forn i Pastisseria Llaràs, Ilerda Serveis i Mister Plat Càtering. 

Les caragolades solidàries d’aquest 2024 van començar al gener, dins la 27a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra de Les Borges Blanques, i a benefici de l’entitat “Lleida pels Refugiats”. La segona va ser a Aitona el tercer diumenge de març i els diners van ser per a la Llar Santa Teresa de Jornet d’aquest municipi del Baix Segre.

Associació Amics de les Belles Arts de L'Albi

Es tracta d’una entitat formada per un grup de voluntaris de L’Albi (Les Garrigues) que vetlla pel condicionament i senyalització d’espais com la Font Quadrada, el Molí de Farina, les cabanes de volta o les pintures rupestres de la Balma dels Punts; per tal de contribuir a la seva conservació i que s’hi puguin programar visites guiades.

Comparteix

També t'interessarà