Nova formació en l’art i la tècnica de la pedra seca a la Universitat d’Estiu de la UdL

REDACCIÓ
Publicat: 
24-05-2023
Actualitzat: 06-06-2023 13:17
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nova formació en l’art i la tècnica de la pedra seca a la Universitat d’Estiu de la  UdL
    Peu de foto: 
    Comunitat de Municipis del Segrià Sec

La Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida acollirà enguany la sisena edició del curs ‘L’art i la tècnica de la pedra seca’. L’objectiu d’aquest curs és l’estudi i el coneixement de les construccions de pedra seca, així com de la seva tècnica constructiva. A través de la formació s’identificaran diversos elements naturals que formen el paisatge de pedra seca i la relació entre ells. A més, es donarà eines a l’alumnat per crear compromisos responsables per mantenir el patrimoni i millorar-ne la conservació. El curs té una part teòrica i una pràctica en la qual es prendrà contacte amb aquestes edificacions i s’aprendran els diferents mètodes constructius i la talla de la pedra. La formació està adreçada a totes aquelles persones interessades en descobrir o aprofundir en el coneixement del paisatge rural i la pedra seca, amb interès per conèixer la identitat del patrimoni i que vulguin contribuir a donar suport a la seva conservació i sostenibilitat.

S'obre la convocatòria per al 14è concurs de Fotografia de la Pedra Seca a Torrebesses
Peu de foto: 
Centre d’Interpretació de la Pedra Seca

La formació tindrà lloc els dies 3, 4, 10 i 11 de juny al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses i al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya a La Granadella, així com a l’entorn natural de tots dos municipis. El curs forma part un any més de la Universitat d’Estiu de la Universitat de Lleida i la matrícula pot formalitzar-se a través del web: http://estiu.udl.cat

Des de la Comunitat de Municipis del Segrià Sec s’ofereix tot el suport a aquesta iniciativa que contribueix a divulgar i donar valor el patrimoni de la pedra seca, una tasca essencial per garantir la seva conservació.

Comparteix

També t'interessarà