Nova línia de telèfon d'atenció a la ciutadania del Consell Comarcal del Segrià

REDACCIÓ
27-04-2020
  • El Consell Comarcal del Segrià amplia l'atenció a la ciutadania amb una nova línia de telèfon

El Consell Comarcal del Segrià compta amb una nova línia de telèfon (973 980230) amb l'objectiu d'atendre amb la màxima celeritat les trucades dels veïns i veïnes de la comarca, que s'han incrementat en els últimes setmanes coincidint amb el tancament de l'atenció presencial pel COVID-19, sobretot pel que fa a la demanda de serveis socials. El número de la centraleta habitual (973 054800) es manté també en funcionament.

A més, el Consell Comarcal del Segrià també reforça la difusió dels seus serveis i accions amb nous canals de comunicació com l'eBando (Consell Comarcal del Segrià) i Instagram (@CCSegria), amb els quals vol estar encara més a prop dels municipis de la comarca. Aquests canals se sumen a les xarxes socials que l'ens utilitzava fins ara com Twitter o Facebook i la pàgina web www.segria.cat.

D'aquesta manera, els veïns i veïnes del Segrià podran conèixer tota l'actualitat del Consell Comarcal del Segrià, els Serveis Socials que ofereix, la informació referent a les beques menjador i al transport escolar o adaptat, les notícies institucionals, les accions del Servei d'Atenció Integral (SAI), Igualtat, Immigració, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) o el Punt de Voluntariat, les actuacions dels plans de joventut i participació, les activitats culturals, la gestió dels residus, l'Oficina de Consum del Segrià, les propostes de Promoció Econòmica i Turisme o el funcionament del Centre d'Acolliment d'Animals de Companyia i els serveis tècnics, entre altres.          

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta