"Trucades que acompanyen" durant el confinament a la Segarra

REDACCIÓ
Publicat: 
26-03-2020
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "Trucades que acompanyen" durant el confinament a la Segarra

Davant l’estat de confinament que estem vivint en aquests moments, ens trobem amb persones que viuen una situació de solitud i aïllament i que els hi pot generar un estat d’angoixa, tristor, incertesa i estrès, entre altres. És per aquest motiu, que l’àrea de Serveis socials del Consell Comarcal de la Segarra, ha engegat una acció d’acompanyament telefònic a persones que es troben en aquesta situació i que es considera del tot necessari poder mantenir contacte amb elles per tal que no s’empitjori el seu estat d’ànim i pugui mantenir un equilibri emocional en aquest estat d’alarma que està vivint el país.

Des de Serveis socials bàsics s’estan fent acompanyaments a persones usuàries que es troben en aquesta situació. Ara bé, des de l’acció engegada “Trucades que acompanyen”  es proposa ampliar a totes les persones que no són usuàries dels serveis socials però que la situació de confinament actual d’aïllament fa del tot necessari aquest acompanyament.

Per tal de poder arribar a totes les persones de la comarca, siguin usuàries o no dels Serveis socials, s’ha impulsat una crida per conèixer qui pot estar en aquesta situació i a la vegada, persones que estiguin disposades a col·laborar de manera altruista i desinteressada des de les seves llars fent trucades d’acompanyament.

L’acció compta amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, qui vetllaran per fer arribar la proposta a aquelles persones que poden estar patint llargues hores de solitud i hi puguin estar interessades, de l’equip de Serveis socials bàsics qui vetllarà per aquestes persones si es detecten altres necessitats més enllà de l’acompanyament telefònic i de psicòlogues que s’han ofert per donar pautes i acompanyament en situacions de més necessitat emocional.

Val a dir, que tot i que ja es compta amb una borsa de 12 persones disposades a col·laborar, es fa una crida a la ciutadania per aquelles persones que puguin establir les trucades de manera altruista, tenint en compte que  disposaran d’unes pautes i suport tècnic quan sigui necessari.

Tant les persones que vulguin ser trucades com les persones col·laboradores per trucar, hauran de facilitar el seu nom i cognoms i número de telèfon a més de la disponibilitat horària que els hi aniria bé mantenir aquesta conversa a través d'aquest formulari, també ho podran fer a través del telèfon 651 98 31 08 o correu electrònic a plainclusio@ccsegarra.cat.

Comparteix

També t'interessarà