⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel

ACN
Publicat: 
21-02-2021
Actualitzat: 21-02-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel
  • ⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel
  • ⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel
  • ⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel
  • ⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel
  • ⏯️ Nova nit d'aldarulls a Lleida contra l'empresonament de Hasel

La manifestació d'aquest dissabte en contra de l'empresonament del raper Pablo Hasel a Lleida ha acabat amb un llançament massiu de pedres a la policia. Prop de 800 manifestants, segons fonts policials, s'han concentrat inicialment a la plaça Ricard Vinyes, d'on han anat baixant fins a la subdelegació del govern espanyol. Durant el trajecte han passat per la zona comercial de la ciutat, on alguns dels establiments que encara estaven oberts han abaixat les persianes al seu pas. Un cop a l'edifici de la subdelegació – custodiat per agents de la policia nacional – alguns dels participants han fet llançaments de pedres als agents. Quan aquests han desallotjat la concentració, s'han produït corredisses i els manifestants s'han dividit en petits grups.

Just després han arribat els Mossos d'Esquadra, a qui també han tirat pedres. Pel que fa a les barricades, aquest dissabte no s'han vist en aquesta localitat perquè prèviament s'havien retirat els contenidors.

La marxa per demanar la llibertat de Pablo Hasel i dels encausats durant els aldarulls d'aquesta setmana ha començat a dos quarts de vuit del vespre a la Plaça Ricard Vinyes. Allà els portaveus de la plataforma a favor del raper lleidatà han llegit un manifest on han denunciat que l'única violència que s'exerceix és la que porta a terme "aquest sistema criminal" i han indicat que el què "més mal li fa a l'Estat és que ens organitzem i tinguem aquesta lluita constant". "El seu alliberament només depèn de nosaltres", han manifestat.

Posteriorment, la marxa amb el lema "que no s'apagui la flama" ha començat a baixar per l'avinguda de Prat de la Riba. Al seu pas per davant la seu de la policia espanyola i, uns metres més endavant, de la Guàrdia Urbana de Lleida, els manifestants han llençat crits de rebuig cap aquests cossos de seguretat i també en contra els periodistes que cobrien la protesta. Altres missatges que s'han sentit al llarg de la marxa han estat "no és violència és autodefensa" i demanant la llibertat de Hasel i de les persones encausades pels aldarulls d'aquesta setmana.

La manifestació ha continuat per l'Eix Comercial, on han fet sonar dos temes del raper, fins arribar a la subdelegació del govern espanyol, on hi havia quatre furgons de la policia espanyola custodiant l'edifici. Allà, un grup de persones han cremat una bandera espanyola i també han llençat diverses pedres als vehicles policials.

Les corredisses i els llançaments de llambordes han arribat minuts més tard, quan els agents policials han llençat salves per desallotjar la plaça. Ràpidament, unitats mòbils dels Mossos d'Esquadra s'han dirigit als manifestants, que han començat a dispersar-se, alguns cap al carrer Major i la resta han travessat el Pont Vell direcció els Camps Elisis i cap als habitatges del barri de Cappont. Els petits grups de manifestants que han quedat han anat abandonant el lloc sense s'hagin tornat a produir incidents.

Comparteix

També t'interessarà