Nova ruta a la Pobla per conèixer els refugis antiaeris de la Guerra Civil

REDACCIÓ
Publicat: 
03-11-2022
Actualitzat: 03-11-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nova ruta a la Pobla per conèixer els refugis antiaeris de la Guerra Civil
    Peu de foto: 
    Ajuntament dea Pobla de Segur

La Pobla de Segur estrena una ruta informativa per divulgar el pas de la Guerra Civil espanyola pel municipi. El paper de les centrals hidroelèctriques en la producció, recepció i distribució de l’energia va convertir el Pallars Jussà i en concret la Pobla de Segur, en un enclavament estratègic per als dos bàndols. Això va provocar que per la seguretat dels ciutadans es construïssin un nombre de refugis antiaeris inusual tenint en compte el nombre de veïns i veïnes del municipi.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Pobla de Segur, Josep Maria Tirbió, explica que arran d’una visita organitzada l’any 2019 per veure l’interior d’un refugi antiaeri “van detectar el fort interès al voltant d’aquest tema” i van preparar aquesta ruta que a través de nou plafons uneix part de la història del municipi amb anècdotes i vivències d’aquells que els hi va tocar viure.

La ruta uneix els diferents amagatalls i les centrals hidroelèctriques, al llarg d’un recorregut de tres quilòmetres aproximadament, i contextualitzat amb nou plafons. L’inici de la ruta és a l’Oficina de Turisme i la part del recorregut que transcorre pels carrers de la Pobla està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Tirbió ha avançat que la propera fase d’aquest projecte serà la rehabilitació del refugi antiaeri situat sota la plaça del Daldo, que donava cobertura als veïns de la Raval i als alumnes de l’escola del Comú de Particular. “El primer pas serà fer-lo visible, des de l’entrada i a la llarga volem que sigui visitable”

Comparteix

També t'interessarà