Nova tècnica contra la miopia

M. CABELLO
Publicat: 
30-08-2018
Actualitzat: 30-08-2018 13:08
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nova tècnica contra la miopia
  • Nova tècnica contra la miopia

La clínica Perpetu Socors va estrenar ahir una nova intervenció quirúrgica de miopia amb una màquina làser de femtosegon que “redueix vuit-centes vegades el risc en aquest tipus d’operacions”. El nou servei el gestiona la clínica Oftalvis i segons va explicar l’oftalmòleg que dirigeix aquesta Unitat de Cirurgia Reactiva, José Luis Rodríguez, és una tècnica nova a Lleida. “Algunes complicacions es produeixen quan es realitza el tall inicial que separa una prima capa de la còrnia amb un microqueràtom mecànic. Tanmateix, aquest sistema permet que la intervenció sigui molt més segura, amb un marge d’error d’una mil·lèsima de mil·límetre”, va detallar Rodríguez. I és que l’operació, que millora la visió del pacient en tan sols deu minuts amb una cirurgia cent per cent làser, utilitza una màquina FemtoLasik que prepara la còrnia per al posterior tractament làser que, en el cas de la miopia, poleix aquesta membrana per corregir la visió. En aquest sentit, apunten que el pacient s’ha de sotmetre prèviament a prop de quinze o vint mesuraments molt sofisticats per avaluar el cas i la viabilitat del tractament.

En aquestes proves, “mesurem el gruix de la còrnia i la curvatura, així com la mida de l’ull, la pressió i la qualitat visual, entre moltes altres coses”. Rachid Roumani va ser ahir el primer pacient d’aquest mètode, que pot portar a terme fins a quinze operacions al dia, i va assegurar que “per a mi és una intervenció que val molt la pena perquè suposa oblidar-te per sempre de les incòmodes ulleres”. Per la seua banda, el gerent de la Perpetu Socors, Xavier Sanuy, va posar èmfasi en la importància d’aquest nou sistema per a la clínica, “que durant els últims mesos està duent a terme un important pla d’expansió”.

Val a recordar que el centre de salut ja va destinar a començaments de l’octubre de l’any passat aproximadament un milió d’euros per instal·lar un nou equip de ressonància magnètica i ara té previst construir un nou edifici al solar contigu per ampliar les instal·lacions. Aquesta nova operació amb làser per corregir la vista té un preu que se situa al voltant dels mil euros.

Comparteix

També t'interessarà