Noves càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
07-09-2021
Actualitzat: 07-09-2021 13:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Noves càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida
  • Noves càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida
  • Noves càmeres de videovigilància a l'Eix Comercial de Lleida

L’Ajuntament de Lleida renova la xarxa de càmeres de videovigilància a l’Eix Comercial per tal de prevenir actes delictius i conductes incíviques, amb la instal·lació d’un total de 57 aparells. De moment, s’ha iniciat ja la primera fase, amb 35 noves càmeres entre la plaça Paeria i un dels extrems de l’Eix, als carrers Pi i Margall i Cardenal Remolins.

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, han visitat avui les obres d’instal·lació d’aquestes càmeres, que substituiran la xarxa existent, que havia quedat obsoleta i amb només una desena de càmeres en funcionament.

“Ens havíem trobat amb una xarxa de càmeres al carrer la majoria de les quals no funcionaven. Tenim l’objectiu d’anar implantant un desplegament de càmeres, a l’Horta que ja s’ha començat, i ara estem treballant sobre l’Eix Comercial, substituint aquelles que no funcionaven o allà on no n’hi havia, per un nou sistema. Estic convençut que és un factor que contribuirà a incrementar la seguretat i a prevenir actes incívics i delictius”, ha explicat el Paer en Cap.

En aquesta primera fase, s’instal·len càmeres en 13 ubicacions diferents als carrers Pi i Margall, Democràcia, Cardenal Remolins, Carme, Magdalena, plaça de la Sal, Sant Joan i plaça Paeria. Es prioritzen les cruïlles i altres punts amb major visibilitat, per evitar punts morts, ha destacat Postius.

“Amb això cobrirem moltes zones on avui en dia no es podia fer videovigilància i en d’altres millorarem perquè les càmeres actuals no eren prou bones o no funcionaven. Aquesta és una primera fase que s’acabarà aquest any i després quedarà pendent de desenvolupar una segona fase que anirà de la plaça Paeria al carrer Alcalde Costa. La voluntat de l’Ajuntament és reforçar els instruments dissuasius, com és la videovigilància, de la mateixa manera que també es fa a l’Horta, perquè els mitjans tecnològics que hi ha avui en dia permeten prevenir i tenir aquest efecte dissuasiu”, ha afirmat Postius.

Per la seva banda, el regidor de Mobilitat, Joan Ramon Castro, ha indicat que aquestes càmeres seran també útils per a guiar les polítiques en aquest àmbit, ja que permeten facilitar dades com quanta gent passa pel carrer i per quins punts, a més de facilitar “eines a les forces i cossos de seguretat, que són molt útils per la prevenció i la investigació dels futurs delictes”.

El control i seguiment de les imatges anirà a càrrec de la Guàrdia Urbana. El pressupost d’aquesta primera fase de l’actuació és de 17.900 euros. 

Comparteix

També t'interessarà