⏯️ Noves restriccions: confinament comarcal i restauració tancada després de dinar

REDACCIÓ / ACN
18-12-2020
  • ⏯️ Noves restriccions: confinament comarcal i restauració tancada després de dinar
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • ⏯️ Noves restriccions: confinament comarcal i restauració tancada després de dinar

El vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, han explicat aquest matí en roda de premsa les noves mesures restrictives que ha pres l'executiu a causa de l'augment de contagis en la pandèmia de la covid-19. Aragonès ha iniciat la seva intevenció indicant fen una crida a aplicar aquestes noves mesures "amb la màxima responsabilitat", tot afirmant que "aquest no serà el Nadal que voldríem. No podrà ser”.

Per la seva part, Budó alerta que "som en una fase crítica" i que prenen noves mesures a partir del seguiment acurat de les dades i avaluant els pronòstics". En aquest sentit, remarca que treballen tenint en compte el binomi entre salut i economia, "perquè sense salut no hi ha economia, però sense economia no hi ha salut", tenint també n compte que totes dues "tenen conseqüències socials que també són indestriables“. La portaveu remarca la importància de "mantenir, sempre que sigui possible, la nostra bombolla de convivència i prou". 


Les mesures entraran en vigor el dilluns 21 de desembre i fins l'11 de gener

El Govern manté en 6 el número de persones que es podran trobar i l'amplia fins a les 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. La mobilitat quedarà restringida des d'aquest dilluns i fins a l'11 de gener a l'àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l'excepció de si es visiten familiars o es va a una segona residència. També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Andorra "s'integra" a l'Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures. El toc de queda es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l'excepció de la nit de nadal i Cap d'any, que s'allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23 h.

El Govern limita l'obertura de la restauració al públic als esmorzars i dinars, amb un horari restringit de 7.30h a 9.30h i de 13h a 15.30h. A més, per als sopars només es podrà oferir servei de recollida al local, entre les 19h i les 22h, i a domicili, fins a les 23h. A més, es prohibeix l'obertura dels bars i restaurants dels centres comercials, una mesura que no s'havia aplicat fins ara i que pretén "reduir la interacció social", segons ha dit la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. Tampoc podran obrir els gimnasos dins dels centres comercials, i la resta hauran de mantenir un aforament del 30% i fer totes les activitats amb mascareta. Per tant, les activitats d'alta intensitat s'hauran de fer en espais exteriors o suspendre's.

Les activitats socials, com passa fins ara, queden limitades a 6 persones màxim. Els dies festius, (24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener) les trobades poden ser de màxim 10 persones sempre i quan siguin de 2 bombolles. En quant a la mobilitat horària, es manté el confinament nocturn des de les 22 hores del vespre fins a les 6 del matí.

Respecte a les instal·lacions i equipaments esportius es podran mantenir oberts els que estan a l’aire lliure, amb un aforament del 50%. I en quant als equipaments esportius en espais tancats, seguim amb l’aforament màxim del 30% i amb cita prèvia. Les activitats culturals, que continuaran obertes amb un aforament del 30% sempre i quan no sobrepassin les 1000 persones.

Pel que fa al calendari escolar, el curs es reprèn el dia 11 de gener en comptes del 8 de gener, com estava previst. Una mesura que dona uns dies de marge per poder detectar casos de contagi durant les festes.

Segueixen recomanant que tota la jornada laboral possible es faci en la modalitat de teletreball.

Comparteix

També t'interessarà