Oberta la convocatòria de la 52a edició del Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel

REDACCIÓ
Publicat: 
17-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Oberta la convocatòria de la 52a edició del Premi del Llibre Agrari de la Fira de Sant Miquel
    Peu de foto: 
    Fira de Lleida

Fira de Lleida ha obert la inscripció per presentar treballs a la 52a edició del Premi del Llibre Agrari i a la 8a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons convocats en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i dotats amb 4.000 euros. Ambdues convocatòries, úniques en el seu àmbit a tot l’Estat espanyol, tenen l’objectiu de reconèixer les obres o articles que suposen una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural, així com estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la producció literària relacionada amb els sectors esmentats. Els interessats han de lliurar els treballs abans de l’1 de juliol.

La 69a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 38a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2023 en el recinte de Fira de Lleida i oferiran una àmplia exposició centrada en el món agrari.

El guardó està adreçat a treballs publicats durant el període comprès entre l’1 de juny de 2022 i el 31 de maig de 2023, en format imprès o digital i en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat Espanyol. El premi, convocat de forma ininterrompuda des de l’any 1972, pretén estimular la difusió de coneixements innovadors i útils per a la producció agrària i forestal; la veterinària i la salut animal; la indústria alimentària; els espais verds; la gestió del territori; la preservació ambiental; l’economia agroalimentària; l’àmbit rural i l’agricultura periurbana.

El Premi del Llibre Agrari i el Premi de l’Article Tècnic Agrari estan dotats amb 3.000 i 1.000 euros, respectivament. Les convocatòries compten amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, el Col·legi de Veterinaris de Lleida, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank.

Les obres hauran de depositar-se físicament a Fira de Lleida (especificant “Premi del Llibre Agrari”), a l’adreça General Brito, 2, 8è 1a. 25007 Lleida, o bé enviar-se per correu electrònic a ipineda@firadelleida.com, sempre amb anterioritat a l’1 de juliol d’enguany. 

El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. El veredicte es farà públic el mes de setembre d’enguany i el lliurament dels premis es farà en l’acte de cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel. En el decurs d’aquest acte, els guanyadors exposaran els aspectes fonamentals dels treballs premiats.

Les obres guanyadores de la darrera edició del guardó del Premi del Llibre Agrari i de l’Article Tècnic Agrari van ser, respectivament, Bases técnicas y ecológicas del proyecto de repoblación forestal, escrita per Jesús Pemán, Rafael M. Navarro, Maria Aranzazu Prada i Rafael Serrada, i publicada pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, i La necesidad de una gestión integral de los nutrientes, escrita per Xavier Flotats (UPC-Barcelona TECH) i publicada per l’editorial Mundi Prensa.

Comparteix

També t'interessarà