Obertes les preinscripcions al Conservatori i l'Escola de Música de Lleida

REDACCIÓ
15-03-2022
  • Obertes les preinscripcions al Conservatori i l'Escola de Música de Lleida

L’Ajuntament de Lleida ha obert el període de preinscripció per al Conservatori i l’Escola Municipal de Música de Lleida. En el cas del Conservatori el termini és fins el 21 de març i l’escola, fins al 31.

El Conservatori i l'Escola Municipal de Música de Lleida són els dos centres d’educació musical de titularitat municipal amb què compta la ciutat. Al Conservatori es poden cursar les especialitats d’instruments de l’orquestra, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, violí, viola, violoncel, contrabaix a més dels instruments polifònics com l’ acordió, guitarra, orgue i piano. També es cursa l’especialitat de cant.

Totes les especialtats inclouen instrument, llenguatge musical/harmonia, a més d’ altres assignatures obligatòries, assignatures d'especialitat i assignatures optatives.

L'objectiu principal del Conservatori és educar en la música i amb aquesta motivació, el centre ofereix un ampli conjunt d’activitats, més enllà de les classes i del currículum estricte, per completar la seva formació. En són exemples la realització d’intercanvis amb altres conservatoris i centres d’arreu de l’estat i de l’estranger, colònies o la realització de la Setmana Cultural.

L'Escola Municipal de Música per la seva banda, ofereix un ensenyament no reglat adreçat a un alumnat heterogeni, des de nens i nenes de sis anys fins a persones més grans que volen dedicar una part del seu temps de lleure a gaudir de la música.

Procés de preinscripció

En el cas de l’Escola de Música, hi ha diferents sistemes d'accés:

  • Iniciació 1 i 2, i Escola d'Adults 1: es fa per sorteig seguint criteris de baremació de les persones preinscrites.
  • Nivell Elemental i Escola d'Adults a partir de 2n curs: les persones que hi vulguin accedir hauran de realitzar una prova de nivell de llenguatge musical i d’instrument que es convoquen, normalment, al mes de juny. Cal destacar que l’especialitat de cant no es pot realitzar a nivell elemental, només es pot fer fer dins de l’Escola d’Adults o per mitjà dels estudis reglats del Conservatori.

Per accedir als Ensenyaments reglats del Conservatori cal superar les proves d’accés que determina el Departament d’Ensenyament. Aquest accés es pot fer en qualsevol dels sis cursos del grau professional.

La diversificació d'ensenyaments que s’ofereixen des del Conservatori Municipal i l’Escola de Música té com a finalitat que qualsevol persona que tingui inquietuds musicals pugui trobar una oferta a la seva mesura i és per aquest motiu que també es contempla una reserva de places per a infants d'entorn vulnerable.

Calendari

Conservatori

  • Període d'inscripció: des del 9 fins al 21 de març de 2022
  • Data de publicació de la llista amb les preinscripcions efectuades: a partir del 22 de març de 2022.
  • Data d'inici de les proves: prova d'accés i de nivell a la resta de cursos: a partir del 17 de maig.

Escola de Música

  • Període d'inscripció: des del 9 fins al 31 de març de 2022.
  • Data de publicació de la llista amb les preinscripcions efectuades: a partir de l'1 d'abril de 2022.
  • Data d'inici de les proves: a partir del 8 de juny.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta