Obre la Unitat d'Exploracions de Motilitat Digestiva de Lleida

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
11-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Obre la Unitat d'Exploracions de Motilitat Digestiva de Lleida
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

L’Hospital Universitari de Santa Maria ha posat en funcionament aquesta setmana la seva nova Unitat d’Exploracions de Motilitat Digestiva, situada a l’Hospital Universitari de Santa Maria, amb l’objectiu de millorar el diagnòstic i el tractament dels trastorns gastrointestinals. Els professionals del servei preveuen que aquesta nova unitat evitarà el desplaçament de més de 400 pacients a l’any que pateixen problemes gastrointestinals.

La Unitat d’Exploracions de Motilitat Digestiva oferirà un ventall de proves diagnòstiques, com ara la manometria esofàgica d’alta resolució, la manometria anorectal d’alta definició 3D i la PH metria de 24 hores. Aquests estudis permetran abordar malalties com el reflux esofàgic, la disfàgia, el restrenyiment crònic o la incontinència fecal amb més precisió i eficàcia.

Aquesta iniciativa respon als avenços tecnològics en l’estudi de la motilitat digestiva, que han permès una millora significativa en la identificació i el tractament dels trastorns gastrointestinals. Fins ara, els pacients de la província de Lleida havien de desplaçar-se a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona per a aquest tipus d'estudis, allargant els temps d'espera i retardant els diagnòstics i tractaments adequats.

La doctora Consuelo Ramírez Salazar i la infermera Rosa Palau Barberà són les professionals especialitzades que integraran aquesta nova unitat, garantint la realització d'exploracions de manera eficient i precisa.

La posada en marxa de la Unitat d’Exploracions de Motilitat Digestiva reflecteix el compromís de les autoritats sanitàries de la regió amb l’excel·lència clínica i la millora contínua de l’atenció als pacients, proporcionant-los un accés més accessible a diagnòstics precisos i opcions terapèutiques efectives.

Comparteix

També t'interessarà