Obres per evitar despreniments en accessos a pobles de les Valls de Valira

C.SANS
16-06-2020
  • Obres per evitar despreniments en accessos a pobles de les Valls de Valira

L’ajuntament de les Valls de Valira ha tret a concurs obres per evitar despreniments en els accessos a cinc pobles. Són Bescaran, Argolell, Sant Joan Fumat, Civís i Os de Civís. El consistori impulsa aquests treballs arran d’un estudi previ que ha identificat punts inestables en els pendents pròxims a les carreteres d’aquestes poblacions. Surten a licitació després que, a començaments d’aquest any, diverses allaus van obligar a tallar l’accés principal quatre pobles una setmana.

El consistori vol estabilitzar els talussos d’aquests camins per garantir la seguretat dels vehicles que circulen diàriament per aquestes carreteres. Primer sanejaran els elements més inestables amb eines manuals, ja que no és possible l’accés de maquinària pesant per l’orografia i la inestabilitat del terreny. Després es col·locaran malles d’acer que evitaran la caiguda de roques sobre la carretera. L’alcalde, Ricard Mateu, va explicar que el consistori destina cada any una partida per al manteniment en aquestes vies però “aquesta actuació garantirà l’estabilització d’aquests terrenys a llarg termini”.

El pressupost per actuar en els accessos a aquests cinc pobles és de 51.578 euros, per a la qual cosa s’han demanat ajuts de la Diputació. Les obres es duran a terme aquest estiu. Aquestes tasques se sumen a les que encara s’estan executant a la carretera de Sant Joan Fumat, on el febrer passat un gran despreniment de roques va obligar tancar la via, que també dóna pas als nuclis d’Ars, Asnurri i Civís, durant una setmana.

Després de reforçar la zona amb un primer mur de contenció, les pluges d’aquesta primavera han provocat més despreniments, per la qual cosa la intervenció en aquesta via encara no ha acabat. La inversió supera els 60.000 euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?