Obres perquè l’hospital de la Seu passi de 14 a 40 places de residència

C. SANS
18-08-2018
  • Obres perquè l’hospital de la Seu passi de 14 a 40 places de residència

La Diputació ha tret a concurs les primeres obres per ampliar i reformar el Sant Hospital de la Seu d’Urgell. La remodelació haurà de començar aquest mateix any i permetrà triplicar les places públiques de residència assistida que ofereix actualment el centre. Passarà de catorze a quaranta llits, una millora que beneficiarà de forma significativa els veïns de l’Alt Urgell, on la llista d’espera per poder ingressar en un recurs assistencial a la comarca se situa en els dos anys. Amb aquestes obres, l’hospital espera poder reduir aquesta llista “a un màxim de tres mesos”.

La rehabilitació inclourà la segona i tercera planta del centre mèdic i la segona planta del centre cívic, que acull les àrees de la residència per a la tercera edat, el centre de dia i la zona de rehabilitació. La primera etapa de les obres, que surten ara a concurs, té un pressupost de licitació de 2.690.251 euros. El conjunt del projecte suposarà una inversió de 3.913.649 euros, dels quals la Diputació aportarà la major part, un total de 3 milions d’euros. Els 913.649 euros restants els assumeix la Fundació Sant Hospital.

Les obres arriben amb més de dos anys de retard respecte a les previsions inicials, i després que el centre mèdic traslladés ja l’any 2016 els ancians ingressats tant a la residència com a la unitat sociosanitària, a l’espera de poder iniciar les obres de reforma aquell mateix any. Les places d’atenció diürna, que es concentren entre l’Hospital de Dia i del Centre de Dia, amb deu i trenta respectivament, quedaran igual, malgrat que els espais disponibles per a aquestes dos àrees es veuran ampliats i passaran a la segona planta de l’edifici del centre cívic El Passeig, annex a l’hospital. També es traslladarà a aquesta zona tota l’àrea de rehabilitació. Els treballs d’aquesta primera fase duraran vuit mesos i la previsió és estrenar les noves dependències el 2020. L’hospital va assegurar que les obres “no afectaran els serveis que s’ofereixen actualment”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta