Oficina per centralitzar i agilitzar els ajuts per a les víctimes del gran foc

REDACCIÓ
03-07-2019
  • Oficina per centralitzar i agilitzar els ajuts per a les víctimes del gran foc

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va reunir ahir a Flix amb agricultors i ramaders afectats per l’incendi que ha cremat més de 5.000 hectàrees a les comarques de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues, i va anunciar que obriran una oficina tècnica per tal de poder centralitzar i agilitzar tots els tràmits necessaris per tirar endavant els ajuts per als afectats. De les 5.046 hectàrees cremades, 953 corresponen a terrenys agrícoles i 4.071 són forestals. Jordà va visitar la zona arrasada amb el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. També es va reunir amb els alcaldes dels municipis afectats (a Lleida són Maials, Llardecans, Bovera i la Granadella) i els presidents dels consells comarcals. “És amb la gestió que es revifa el territori i s’ha d’entendre l’agricultura i la ramaderia. No només com una activitat per si mateix, sinó com a gestors del territori”, va apuntar Aragonès. “És el primer incendi que fa que l’opinió pública es plantegi la importància de la gestió del sector primari i això ha de ser una oportunitat”, va agregar Jordà.

Després de l’anunci, el sindicat agrari Asaja va interpel·lar la consellera i li va dir que “li diem si seran fets o només paraules, com sempre. Les administracions, tant les catalanes com l’estatal, han deixat que sectors es morin sols, especialment la ramaderia del sector lleter”. D’altra banda, sis dotacions de Bombers van continuar remullant ahir la zona, ja que el foc encara no s’havia donat per extingit.

D’altra banda, l’empresa especialitzada en regs ONGRUB Lleida ofereix una val de 100 euros amb material de reg perquè els afectats puguin posar en marxa els sistemes de regadiu i així salvar els cultius, arbres fruiters i oliveres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?