Olga Martín, guardonada per la seua trajectòria científica

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
03-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Olga Martín, guardonada per la seua trajectòria científica
    Peu de foto: 
    Miranda i Martín, al lliurament que s'ha fet a Barcelona / Foto: Instituto Danone

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, ha estat reconeguda amb el prestigiós premi a la Trajectòria Científica Dr. Carles Martí Henneberg, atorgat per l'Instituto Danone i dotat amb 20.000 euros. Aquest guardó distingeix una excel·lent carrera en el camp de l'alimentació, la nutrició i la salut, i Martín Belloso ha estat seleccionada entre una vintena de candidats en aquesta trentena edició.

El president de l'Instituto Danone, José López Miranda, ha subratllat que el nom de Martín Belloso s'uneix a altres prestigiosos guanyadors d'edicions anteriors, com Lina Badimón, Jordi Salas-Salvadó, José M. Ordovás, Lluís Serra Majem, Miguel Ángel Martínez, Gema Frühbeck, Rosa M. Lamuela o Ramon Estruch, entre d'altres. A més, ha elogiat la independència d'aquests premis, que han guanyat credibilitat i notorietat al llarg de tres dècades.

Olga Martín, premiada per l'Associació Internacional d'Enginyeria i Alimentació
Peu de foto: 
Martín recollint la placa commemorativa del premi. Foto: IAEFF

Dirigint el grup de recerca Noves tecnologies per al processament d'aliments i sostenibilitat alimentària, Martín Belloso ha destacat la importància de la seva àrea d'investigació en la millora de la seguretat i la salut dels aliments, mitjançant l'aplicació de noves tecnologies que milloren els processos i promouen la sostenibilitat.

Amb una prolífica carrera investigadora, Martín ha supervisat 33 tesis doctorals i ha publicat 375 articles en revistes d'alt impacte, així com 84 capítols de llibres i ha registrat 4 patents. A nivell de gestió acadèmica, exerceix com a presidenta de la Societat Espanyola d'Enginyeria d'Aliments (SESIA), vicepresidenta de la International Society of Food Engineering (ISFE) i com a ambaixadora a Espanya de la Global Harmonization Initiative (GHI). Actualment, també assumeix el càrrec de vicerectora de Transferència del Coneixement a la Universitat de Lleida.

Comparteix

També t'interessarà