Olga Navarro i Vanessa Ibáñez destapen les seves ‘Enfermeras invisibles’ al COILL

REDACCIÓ
Publicat: 
29-10-2021
Actualitzat: 29-10-2021 11:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Olga Navarro i Vanessa Ibáñez destapen les seves ‘Enfermeras invisibles’ al COILL
  • Olga Navarro i Vanessa Ibáñez destapen les seves ‘Enfermeras invisibles’ al COILL

Les infermeres Olga Navarro i Vanessa Ibáñez han presentat aquest dijous a la seu del Col·legi d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) un llibre amb catorze relats de superació, grans descobriments científics i aventura titulat ‘Enfermeras invisibles’. Les seves autores també han signat exemplars de la que és la segona edició de la publicació.

Qui va ser la infermera que va salvar la vida de dos mil cinc-cents nens i nenes jueus del gueto de Varsòvia? Quina és la història de la dona que va inventar i patentar la xeringa que es pot utilitzar amb una sola mà? O la que va dissenyar el portabebès i la motxilla d’oxigen portàtil? Quina és la història de la dona que va encapçalar la primera campanya mundial de vacunació? Totes aquestes preguntes obtenen resposta en “Enfermeras invisibles”; un projecte coral que neix de la mà de Vanessa Ibáñez i Olga Navarro, que “fa diversos anys vam tenir la gran sort de coincidir com a companyes de treball. Preparant una ponència sobre emprenedoria en Infermeria, l’Olga va descobrir grans referents de la ciència de la cura que no figuraven en els llibres d’història de la Infermeria. Això no podia quedar així i vam decidir explicar les seves històries en format de llibre il·lustrat”, comenta Ibáñez. A més del llibre, el projecte materialitza altres iniciatives com la producció de tèxtils o papereria i els beneficis es reinvertiran en “explicar les històries d’Enfermeras invisibles 2”, puntualitzen les autores.

Ibáñez és doctora en Infermeria, especialista en salut mental i musicoterapeuta, a més de docent i investigadora a la Universitat de València (UV); mentre que Navarro és infermera experta en e-learning i aprenentatge digital, futura pedagoga i doctoranda a la Universitat Politècnica de València (UPV).

En aquesta segona edició (Penguin Random House, Pla B) –la primera es va finançar mitjançant una campanya de crowdfunding que va permetre recopilar aquests relats en format per auto impressió– s’ha optat per una versió il·lustrada (Irene Bofill) que acosti les històries a tots els públics de manera amena.

Comparteix

També t'interessarà