Oncolliga Comarques de Lleida lliura 5.000 € a l’IRB Lleida per al projecte DECIDO

REDACCIÓ
14-12-2020
  • Oncolliga Comarques de Lleida lliura 5.000 € a l’IRB Lleida per al projecte DECIDO
  • Oncolliga Comarques de Lleida lliura 5.000 € a l’IRB Lleida per al projecte DECIDO

La junta directiva d’Oncolliga Comarques de Lleida va lliurar divendres passat, 11 de desembre, un xec per valor de 5.000 € recaptats gràcies a la venda de calendaris solidaris.

Els diners van destinats al programa DECIDO de l’IRB Lleida. Un projecte liderat per la Dra. Montse Rué, que va més enllà del diagnòstic precoç i analitza, mitjançant estudis genètics, el risc de patir un càncer de mama. D’aquesta manera s’incideix de manera molt més personalitzada tant les proves de detecció, com en el tractament.

L’Associació, presidida per Enric Martí, tenia previstes diverses accions durant aquest any, que van haver d’anul·lar-se amb motiu de la Covid-19. Tot i això, no s’ha aturat i ha substituït el concert solidari, la Scape Land i la venda de flors de paper per un nou calendari solidari, projecte que ha estat patrocinat en gran part per l’empresa Ilerda Serveis.  

Els calendaris es van esgotar en pocs dies gràcies a la solidaritat d’empreses, entitats i ciutadans i ciutadanes de Lleida. – Hem de lluitar per eradicar la pandèmia, tot i que no hem d’oblidar que malalties com el càncer encara s’enduen moltes vides – declara Enric Martí, per conscienciar la població.

Fins el dia d’avui l’associació compta amb més de 1.000 voluntaris i voluntàries que fan possible, a banda de projectes com aquest, que es puguin seguir repartint llits anatòmics elèctrics i d’altres eines que faciliten a pacients pal·liatius a domicili.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta