Organitzacions i els canals d'Urgell i Segarra-Garrigues protestaran per l'aigua a Barcelona

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
23-05-2023
Actualitzat: 23-05-2023 18:32
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Organitzacions i els canals d'Urgell i Segarra-Garrigues protestaran per l'aigua a Barcelona

La marxa a Barcelona que ha organitzat la Plataforma Manifest del Gran Urgell ha rebut un ampli suport d'organitzacions agràries i també dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues, greument afectats per la sequera. La protesta es farà aquest dimecres i té previst fer parada a la plaça Sant Jaume, a la delegació del govern de l'Estat i també a la seu de la Comissió de la Unió Europea. L'objectiu és fer sentir la veu del sector agrari, ramader i agroindustrial de Ponent davant els problemes i riscos que comporta el tancament del regadiu per la falta de reserves d'aigua. Es vol conscienciar a la ciutadania catalana i de Barcelona en particular dels efectes colaterals que pot comportar.

Els sindicats agraris com Unió de Pagesos o Asaja s'han adherit a la protesta de la mateixa manera que també ho ha fet la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de Catalunya (FCAC). Les comunitats de regants dels canals d'Urgell i el canal Segarra-Garrigues, que han hagut de tancar o limitar el regadiu, també s'han sumat a la marxa que sortirà a les sis del matí des del pàrquing de l'antiga discoteca Big Ben de Golmés, farà parada a Tàrrega a les set i preveu arribar a Via Laietana a dos quarts de deu per iniciar la marxa a peu a les deu de matí. L'objectiu és fer parades a la plaça Sant Jaume, on es farà una atenció als mitjans i les autoritats i posteriorment a la delegació del govern de l'Estat i a la seu de la Comissió de la Unió Europea.

La marxa que porta per lema 'Pagesia arruïnada, territori país enfonsat' es va acordar divendres passat en una assemblea multitudinària celebrada a Miralcamp, al Pla d'Urgell.

Comparteix

També t'interessarà