Orum Center i la UdL analitzen l’eficàcia de la teràpia online en trastorns d’ansietat

REDACCIÓ
Publicat: 
03-12-2019
Actualitzat: 03-12-2019 10:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Orum Center i la UdL analitzen l’eficàcia de la teràpia online en trastorns d’ansietat

Determinar què diu la comunitat científica sobre l’e-teràpia o teràpia online i les principals diferències d’aquesta respecte la teràpia psicològica convencional en el tractament dels trastorns d’ansietat. Aquest és l’objectiu que persegueix la recerca que ha iniciat el Centre de Psicologia Orum Center, amb la Universitat de Lleida (UdL). L’estudi està liderat pel psicòleg i e-terapeuta Xavier Amat per part d'Orum Center i el professor de psicologia Jorge Moya, del grup de recerca de Neuropsicologia, gens i ambient (NEUROPGA) de la UdL i compta amb la col·laboració de la psicòloga Anna Blanch, d'Orum Center.

Volem aportar ciència a la teràpia online. Posar sobre paper què en diu la comunitat científica internacional, per això ens cal anar a les fonts, a les publicacions científiques que s’han fet ressò d’aquests nous mètodes d’abordatge terapèutic ens els darrers anys i recollir conclusions en un estudi actualitzat” explica Xavier Amat, e-terapeuta i coordinador d’Orum Center. “Ens hem adonat que falta un corpus científic unificat per aquest tipus de teràpia que expliqui quines són les diferències significatives respecte la teràpia presencial. A Orum Center estem convençuts d’aquest mètode, sabem que funciona, perquè en tenim evidències contínues amb els nostres pacients, però hem volgut anar més enllà i recollir totes les aportacions científiques de la comunitat internacional en una investigació pròpia amb la UdL”.

Així doncs Orum Center es converteix en centre pioner en promoure la investigació sobre l’aplicació de l’e-teràpia i la teràpia convencional en l’abordatge dels trastorns d’ansietat i ho fa amb els professors de la UdL Jaume March Llanes i Jorge Moya Higueras juntament amb la psicòloga Anna Blanch.

Les noves tecnologies aplicades a la psicoteràpia en el territori lleidatà

El centre segueix en la línia d’ampliar el debat sobre la importància de les noves tecnologies en l’àmbit de la Psicologia i particularment en la psicoteràpia a les terres de Lleida. Una línia que va encetar l’abril de 2018 la jornada “Les dues cares de les noves tecnologies: e-teràpia i noves addiccions” organitzada aleshores en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament, i que estava adreçada tant a professionals, com a famílies

Segons explica Xavier Amat, responsable d’Orum Center, “per les característiques geogràfiques de Lleida, poca població i distribuïda per tot el territori, amb grans distàncies, les noves tecnologies i concretament l’e-teràpia són eines de vital importància per aconseguir que tothom tingui més accessibilitat a la psicoteràpia en tots els sentits”. 

Comparteix

També t'interessarà