Pagès Editors demana que no es deixin de comprar llibres per Sant Jordi

ACN
17-04-2020
  • Pagès Editors demana que no es deixin de comprar llibres per Sant Jordi

Pagès Editors considera de "vital importància" davant la situació d'emergència sanitària garantir un #SantJordiACasa, perquè "ara mateix el més important és preservar la salut de tothom". L'editorial lleidatana remarca que l'ecosistema del llibre en català "és ric i divers" i reclama que "els esforços possibles per preservar aquesta pluralitat", perquè "en depèn, en bona part, la maduresa i l'esperit crític de la societat". En aquest sentit, Pagès Editors se suma a la iniciativa #DesconfinemElsLlibres i fa una crida perquè "totes aquelles persones que tenien pensat comprar llibres per Sant Jordi no deixin de fer-ho" per ajudar el sector del llibre independent en català a "continuar viu".

L'editorial reconeix que el món de la cultura, que "tot just començava a recuperar-se de la crisi econòmica del 2008", viu "tal vegada un dels moments més difícils dels últims anys". Des de Pagès Editors assenyalen que la crisi provocada pel coronavirus "és especialment dura per al llibre en català", perquè "arriba a les portes de Sant Jordi, el moment més important de l'any per a escriptors, editorials i llibreries, i en plena celebració de l'Any Joan Barceló".

L'editoral lleidatana assegura que ho tenia tot a punt per oferir a la ciutadania "una bona dosi de literatura i pensament", però "el coronavirus ha obligat a parar en sec la promoció d'aquells llibres que havien de veure la llum durant els primers mesos de l'any".

Davant aquest context, Pagès Editors fa una crida perquè la gent no deixi de comprar llibres per Sant Jordi i, d'aquesta manera, ajudin "a pal·liar els estralls que la pandèmia pot fer en el sector del llibre independent en català". L'editorial remarca que les opcions que els lectors tenen al seu abast "són múltiples i totes garanteixen la seguretat dels professionals que les duen a terme". Així mateix, remarca que poden accedir al web de les seves llibreries de confiança i de proximitat o també tenen l'opció d'adquirir els exemplars a través dels portals Libelista o #LlibreriesObertes.

Sigui quin sigui el canal de compra escollit, des de Pagès Editors animen els lectors "a prendre consciència i fer ús del comerç local", perquè "d'això també en depèn la supervivència de l'ecosistema del llibre en català".

Les apostes destacades per a aquest Sant Jordi de Pagès Editors eren 'Històries d'exili', de Joseph Roth; 'Set de mal', d'Adam Majó; 'Lletres de combat' de l'escriptor menorquí Josep Maria Quintana; 'Si no dius fort el meu nom em condemnes per sempre', d'Antònia Vicens; 'Tu no ets la teva selfie', de Liliana Arroyo, i 'Tan sols viure', de Sara Montesinos i Martí Albesa, que no ha pogut publicar-se. Des de l'editorial apunten que les novetats del mes de març, en part, es trobaven ja als magatzems del distribuïdor i en procés d'arribar posar-se a la venda. Sobre quan es publicaran, primer de tot indiquen que han de saber quan es podrà començar a fer una vida "més o menys normal" i després parlar amb el sector sobre quan es podran restablir els serveis de novetats.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que el sector de l'hostaleria de Lleida hauria de tindre solucions...