⏯️ Pagès Editors encara Sant Jordi amb uns 30 nous títols per "agradar a tothom"

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
17-03-2023
Actualitzat: 17-03-2023 9:05
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • ⏯️ Pagès Editors encara Sant Jordi amb uns 30 nous títols per "agradar a tothom"
  Peu de foto: 
  Foto Ignasi Gómez
 • ⏯️ Pagès Editors encara Sant Jordi amb uns 30 nous títols per "agradar a tothom"
  Peu de foto: 
  Foto Ignasi Gómez
 • ⏯️ Pagès Editors encara Sant Jordi amb uns 30 nous títols per "agradar a tothom"
  Peu de foto: 
  Foto Ignasi Gómez

Pagès Editors presenta per aquest Sant Jordi una trentena de noves publicacions de narrativa, novel·la negra, còmic, assaig o poesia que s'han escollit amb la voluntat "d'agradar a tothom" segons ha explicat la directora Eulàlia Pagès. El catàleg de novetats inclou l'òpera prima que la professora i artista multidisciplinar Montse Vendrell ha elaborat al llarg dels darrers 10 anys, la primera novel·la negra del periodista i escriptor Joan Cal o un assaig sobre el canvi climàtic de l'arquitecte Eloi Juvillà. A més, es fa un recull de l'obra poètica dels darrers 15 anys de Josep Vallverdú amb motiu del seu centenari. Dins la col·leció 'Doble tinta' es publica una adaptació al còmic de l'obra de teatre de Clàudia Cedó sobre la mort perinatal.

Una de les publicacions més destacades és 'Sabó de casa' de l'autora lleidatana Montse Vendrell. Es tracta d'una novel·la històrica basada en fets reals, però farcida també de ficció que Vendrell ha escrit durant la darrera dècada amb la voluntat de "preservar una història familiar". El relat està ambientat, inicialment, a la vida a pagès de la Lleida dels anys 20, quan el padrí de l'escriptora pren la decisió de fugir cap a França per evitar ser enviat a la guerra del Marroc. Al mateix temps, el llibre explica també la història de la seva padrina, que ha de deixar la seva terra per qüestions econòmiques. "Són com dues novel·les que avancen en paral·lel" i que expliquen "l'experiència de marxar i les ganes de retrobar-se" ha dit l'autora.

Una altra de les novel·les destacades és la del periodista i escriptor lleidatà Joan Cal, qui s'endinsa per primer cop en el gènere negre amb 'Crim al bancal'. "Segurament hauria pogut sobreviure en una altra col·lecció", ja que el crim només és "una excusa" per explicar "altres temàtiques d'actualitat" que van des de la corrupció a la injustícia ha dit l'autor.

Lleida es retroba als carrers per celebrar Sant Jordi
Peu de foto: 
Mario Gascón

Així mateix, Miquel Àngel Bergés presenta 'Coses que vam fer abans de ser oblidats', que compta amb les il·lustracions de Josep Maria Cazares. Es tracta d'una novel·la basada en una rigorosa documentació històrica que explica la vida dels anarquistes Fèlix Lorenzo Páramo, primer alcalde anarquista de Lleida, Josep Larroca, president del Tribunal Popular i Maria la Caçadora, miliciana perseguidora de capellans. L'autor defineix la seva obra com un relat "d'aventures" amb un "estil negre" que s'ha volgut fer amena per al lector tot i que presenta un món "amb força violència".

Pel que fa als llibres del segell infanti i juvenil 'Nandibú', destaca 'l'Elefant amb ulleres' de l'autora i il·lustradora Natalia Domanova. Un conte ideal per fomentar la lectura dels nens i nenes. "Té un text molt senzill amb un humor fàcil d'entendre tant per nens com per adults".

Entre les novetats d'aquest any hi tenen lloc també l'assaig 'Terra cremada' de l'arquitecte Eloi Juvillà, que explica el canvi climàtic i ofereix propostes a nivell social i econòmic per combatre'l o 'Mares' de Sònia Quer, que recull una vintena de testimonis que trenquen tabús sobre la maternitat.

Pagès Editors també rellança el títol 'Indíbil i la boira' amb el qual Josep Vallverdú va ser finalista del Premi Josep Pla l'any 1982.

Editorial Milenio

Pel que fa a l'Editorial Milenio, una de les publicacions que crida l'atenció és 'Damas del blues' de la madrilenya Grace Morales. Es tracta d'una obra que recull per primer cop en castellà, la història de les cantants de blues sorgides durant la dècada dels anys vint del segle passat.

A més s'hi pot trobar també, entre altres, la primera obra de la periodista i escriptora Araceli Cobos, anomenada 'Sirimiri', o 'Fuera de cálculo' de l'escriptora i guionista argentina Gabriela Colombo.

Perspectives per Sant Jordi

Des de Pagès Editors esperen que la diada de Sant Jordi recuperi l'esperit lector i de vendes de l'any 2019 i que serveixi perquè la gent torni a animar-se a llegir, "com feia pel confinament", ja que aquests dos darrers anys l'índex de lectura ha baixat una "mica" respecte a l'any 2020 segons ha explicat Eulàlia Pagès.

Comparteix

També t'interessarà