Pagesos afectats per les nevades esperen rebre ajuts pels danys a les oliveres abans del 14-F

ACN
01-02-2021
  • Garrigues alerta de danys greus pel fred en oliveres

Els pagesos de Bovera afectats per les nevades de la borrasca Filomena esperen rebre ajuts per compensar els danys de la neu a les oliveres. L'alcalde del municipi, Òscar Acero, ha explicat a l'ACN que el departament d'Agricultura ja té el document "bastant embastat" i que està previst que aquesta propera setmana el vagin a presentar al mateix municipi. "Demanem una línia d'ajuts per compensar la pèrdua de producció i crec que tot va per aquí", ha explicat l'alcalde, que ha afegit que és una "sort" estar en campanya electoral perquè els beneficia. "Crec que s'arreglarà abans de les eleccions", ha apuntat. Aquest diumenge al migdia s'ha celebrat una nova reunió al municipi per planificar l'estratègia per rebre les subvencions.
A la reunió d'aquest diumenge hi han assistit representants dels sindicats ASAJA i JARC, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, els presidents dels Consells Comarcals de les Garrigues i Segrià i agricultors de Bovera afectats per la neu.

L'alcalde ha explicat aquesta segona trobada ha servit per "fer una mica més de força", mentre la primera de fa dues setmanes va anar bé perquè el departament d'Agricultura es "donés compte que el que va passar a Bovera va ser un desastre".

A la primera trobada també es va demanar als pagesos que documentessin amb imatges geolocalitzades les destrosses que havien patit les seves explotacions. Aquesta documentació s'ha recollit i des de l'Ajuntament l'estan organitzant per poder-la entregar quan Agricultura ho sol·liciti.

Finalment, Acero ha insistit que la neu que va caure a Bovera ha afectat "molt més" del que ho ha fet a altres poblacions i que els danys poden arribar fins al 80%. Per aquest motiu remarca que calen ajuts urgents i recorda que tot el municipi depèn directament de l'agricultura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?