Pardinyes crea una plataforma veïnal per combatre el racisme

REDACCIÓ
01-03-2021
  • Pardinyes crea una plataforma veïnal per combatre el racisme

Les veïnes i els veïns de Pardinyes han creat una plataforma per erradicar els missatges i discursos discriminatoris que aquests dies circulen pel barri.

Una altra part del veïnat, també de Pardinyes, ha manifestat públicament l’oposició a la construcció d’allotjaments per a persones en situació de sense llar i persones treballadores temporeres fent ús de comentaris xenòfobs i racistes. Aquest fet indigna i preocupa enormement als veïns i veïnes del barri, ja que són totalment irresponsables donat el creixement de formacions d’extrema dreta experimentat en els darrers anys.

Per això, creen que cal combatre aquests discursos i fer pedagogia sobre la necessitat d’aquestes instal·lacions, llargament esperades, de les que es podran beneficiar moltes persones, ja sigui en el mateix barri o en qualsevol altre de la ciutat. 

Igualment, entenen que es poden fer esmenes tècniques al projecte i crítiques a la seva gestió política. En cap cas, però, es pot justificar aquest posicionament contrari a qualsevol possible emplaçament al barri, sobretot quan en molts casos, darrere d’aparents arguments tècnics o polítics, s’hi amaguen discursos discriminatoris per racistes, classistes o aporofòbics. 

Des de la Plataforma “Pardinyes per la Dignitat” es comprometen a combatre’ls i romandran amatents a denunciar-los, així com a preservar la dignitat de les persones.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta