Passió pel col·leccionisme

P.RODELLAR
24-11-2018
  • Passió pel col·leccionisme

Mobles, joies, porcellana, vidre, ceràmica, escultures o cotxes clàssics són algunes de les 24.000 peces dels vint-i-set expositors que pot trobar el visitant a la 25a edició del Lleidantic, la 12a del Lleida Retro i la 8a de la Trobada del Disc, que tindran lloc aquest cap de setmana al pavelló 3 de Fira de Lleida.

El material exposat té una gamma de preus molt àmplia que van des d’1 euro per alguns bitllets de la República o 2 euros per un còmic de col·lecció fins als 4.000 euros per un rellotge d’or massís de segona mà.

Entre les novetats d’enguany els visitants es trobaran amb una exhibició de dotze cotxes Citroën 2CV de diferents èpoques amb motiu del 70è aniversari de la marca francesa, un Volvo TP21 de l’any 1954 únic a l’Estat espanyol o una exposició de monedes catalanes de l’Arxiu Històric del BBVA entre les quals destaca un denari encunyat a Iltirta (Lleida) entre els segles II i III abans de Crist.

Pel que fa a les peces més curioses, s’hi poden trobar una estàtua de bronze d’un nen agafant un ànec d’estil neoclàssic de cinquanta quilos de pes, un casc de bomber francès cromat de l’any 1933, un gramòfon del 1940, bitllets dels anys vint del segle passat de fins a un milió de marcs utilitzats en plena crisi alemanya després de la Primera Guerra Mundial, una col·lecció de florets d’esgrima del 1950 o un porró de vidre fumat i policromat de la firma Royo.

El tinent d’alcalde Rafael Peris, va inaugurar ahir l’espai i va destacar que aquesta fira continua celebrant-se “després d’aguantar els anys de crisi” i va aplaudir que continuï tenint un públic “tan fidel”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta