Patiment amb recompensa pel Força Lleida

19-09-2021
Actualitzat: 19-09-2021 11:24
  • Patiment amb recompensa pel Força Lleida

Tercer partit i tercera victòria en pretemporada d'un ICG Força Lleida que segueix en període de construcció i que a Cornellà va haver de treballar de valent per seguir invicte en temps de preparació. L'ICG Força Lleida va començar el partit erràtic en atac, sense trobar el camí de la cistella rival, i el Cornellà sumava els primers avantatges (5-0, 7:04 1Q). Miguel González, amb dues entregues des del 6.75, era l'únic dels lleidatans que veia cistella en la primera meitat de quart (10-6, 5:00 1Q). L'entrada en pista de Carrera i Schreiner va dotar de més intensitat ofensiva als de Gerard Encuentra i això va servir per capgirar el marcador (11-12, 2:37 1Q).

Aquesta mínima diferència es mantenia al final del primer període (16-17), i a la represa els lleidatans agafaven sis punts de renda (17-23 6:35 2Q), però dos triples consecutius del Cornellà esvaïen l'avantatge (23-23 5:19 2Q). El partit era travat, amb moltes faltes, i sense que ningú en pogués controlar-ne el ritme. Tot i això, els bordeus van poder demostrar més ofici i van agafar un marge de vuit punts (27-35) amb una esmaixada de Rosa a deu segons pel final, contestada pel Cornellà amb un últim bàsquet que deixava en sis la renda lleidatana al descans (29-35).

El Força Lleida i Aspros, junts una temporada més

La represa del partit va ser molt espessa. Molt baixa anotació, moltes errades, moltes faltes assenyalades per tractar-se d'un partit de pretemporada, però almenys les diferències es mantenien punt amunt, punt avall durant bona part del quart. Fins als últims segons. Una tècnica a Gerard Encuentra per protestar una qüestionable falta en un bloqueig de Rosa (la seva quarta) va fer que el Cornellà s'endugués el quart i reduís la diferència a només dos punts (46-48). Va ser el preludi d'allò que es veuria després.

L'últim període va ser surrealista; els lleidatans sumaven tres personals en el primer minut del quart; el Cornella acumulava les mateixes en només 20 segons més. Els locals es posaven breument per endavant (51-50, 8:30 4Q). Una tècnica, una antiesportiva, una nova tècnica (ara desqualificant) castigaven als locals, i de nou els lleidatans es posaven 5 punts amunt (51-56, 7;05 4Q). Els de Mateo Rubio no es rendien, i tornaven a apropar-se, però Carrera agafava el comandament i posava els seus vuit punts per sobre (54-62, 4;05 4Q). Tanmateix, el veneçolà va ser eliminat per faltes i, a més, va veure una tècnica per protestar (la quarta tècnica en, recordem-ho, un amistós de pretemporada) que va permetre al Cornellà sumar quatre punts seguits i tornar la igualtat a l'electrònic (58-62 4:00 4Q).

El partit, totalment embogit, va girar-se de cara als locals gràcies al seu encert exterior, que els va atorgar quatre punts d'avantatge en l'últim minut (68-64, 59" 4Q). Dos tirs lliures i un 2+1, amb un tap il·legal sobre Juani Marcos va posar al Força Lleida un punt per sobre (69-69) a 15 segons pel final. Pilota pel Cornellà, que va aconseguir un bàsquet que semblava decisiu de mans de Gerard Rodríguez a falta d'1'9 segons (després, això sí, de dos rebots ofensius consecutius).

Gerard Encuentra va demanar un últim temps mort per aconseguir la cistella del miracle, i la combinació de pissarra del tècnic lleidatà va permetre que novament Juani Marcos acabés aconseguint la cistella guanyadora sobre la mateixa botzina (70-71). Gerard Encuentra, després del partit, va afirmar que el partit va ser "una prova molt exigent" i va recordar que el seu equip encara està per completar, especialment en el joc interior; "Ens falten els pivots, som un equip nou, i sabíem que ens costaria. No hem sabut trencar el partit quan hem tingut opció però me'n vaig satisfet amb el rendiment dels meus jugadors tot i que és evident que hem de millorar moltes coses". Això sí, també va destacar, en al·lusió al intens desenllaç de l'amistós, que "l'equip ha sabut respondre molt bé a una situació de final de partit complicada" tot i ser "un bloc molt jove".

La pitjor notícia, no obstant, va ser la lesió de Thomas Schreiner en una jugada fortuïta del segon quart. El base austríac va patir un esquinç de turmell, i caldrà fer proves per saber-ne l'abast exacte. El proper partit dels lleidatans serà dimecres, a Platja d'Aro, i contra el Bàsquet Girona en competició de Lliga Catalana LEB (19.30 h).