Pep Tort s'incorpora a Demòcrates de Catalunya per evitar la desconnexió de Lleida de la resta del país

LLEIDACOM
24-08-2017
  • Pep Tort s'incorpora a Demòcrates de Catalunya per evitar la desconnexió de Lleida de la resta del país

L'exdirector del Consorci del Turó de La Seu Vella i actual funcionari del departament de Cultura, Pep Tort, ha anunciat aquest dijous al migdia que s’incorpora a Demòcrates de Catalunya. Ho ha fet durant l'acte que la formació catalanista ha organitzat per presentar la campanya de cara al referèndum de l'1 d'octubre.

Al costat de l'exsenador Jordi Souto i de la diputada Assumpció Lailla, Pep Tort ha explicat la decisió de posicionar-se públicament i ha insistit en la seva sensació que "Lleida s’està desconnectant de la resta del país amb discursos com els de l’alcalde, Àngel Ros, o els del rector de la UdL, Roberto Fernández. Tort considera que la ciutat necessita explicar a la resta de Catalunya que s'ha d’incoporar a la resta del país i es pren la incorporació a les files de Demòcrates de Catalunya com la resposta que creu que ha de tenir en aquest moment "com a català". A més, Pep Tort, que en una entrevista a Lleida.com ja va anunciar que l'atreïa la política i que algunes formacions l'havien sondejat, no tanca cap porta dins aquest partit, tampoc la de ser alcaldable per Lleida a les pròximes eleccions municipals del 2019.

Per la seva banda, Jordi Souto ha valorat com una "gran notícia" la incorporació de Pep Tort al partit "per tota la tasca cultural que ha fet i està fent per Lleida". La diputada Assumpció Lailla ha destacat que cal fer "pinya de cara al referèndum de l’1-O i allunyanr-se de partidismes" per estar a l'alçada de la ciutadania, per això ha valorat molt positivament "que persones de l’alçada de Tort s’impliquin en aquesta tasca”.

Nascut a Manlleu fa 55 anys, va arribar a Lleida quan en tenia 10. Va estudiar a la primera promoció de l’Escola Espiga i després va continuar fent secundària a l’actual institut Màrius Torres. Va estudiar Historiador de l’Art i al llarg de la seva vida ha participat en la vida cultural lleidana a través d'entitats com l'Orfeó Lleidatà, l'Ateneu Popular de Ponent, els Amics del Jazz o els Moros i Cristians. Actualment, treballa com a funcionari del Departament de Cultura de la Generalitat, després d'haver estat 6 anys dirigint el Consorci del Turó de la Seu Vella.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?