Perdonen un deute de més de 200.000 euros a una família de Tornabous amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
12-09-2023
Actualitzat: 12-09-2023 9:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de més de 200.000 euros a una família de Tornabous amb la Llei de Segona Oportunitat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

El Jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 203.283 euros a dos veïns de Tornabous, pare i filla, que van avalar una societat fructícola que va patir l'impagament de més d'un milió d'euros de la principal empresa comercialitzadora que tenia en fer fallida.

Així, el jutge aplica la Llei de la Segona Oportunitat i exonera d'un passiu insatisfet de 31.834 euros a l'home de 81 anys, P. G. J., i de 171.449 euros a la filla de 51 anys, H. G. N.

Tal com s'ha esmentat anteriorment, el motiu de la insolvència era degut a l'aval d'una societat fructícola. Aquesta es dedicava a la compra de fruita als agricultors per a la seva posterior comercialització als mercats. Durant anys el negoci donava les rendibilitats esperades, fins i tot més i, per això, es va invertir a ampliar les naus i les oficines, per poder augmentar-ne la producció. "Fins i tot, es va sol·licitar més finançament per plantar i explotar una finca fructícola de la propietat de la societat per tal de no dependre únicament de la producció d'altres agricultors externs", explica l'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà, que ha arribat el cas.

En aquest sentit, la família recorda que "tot anava bé, i per això es van començar a sol·licitar crèdits i aquests es van anar avalant, generant-se una xifra que va ser impressionant".

Tot va començar a trontollar l'any 2009 quan la principal empresa comercialitzadora que treballava amb la societat va fer fallida, deixant impagats més d'un milió d'euros. Així, la societat esmentada no va poder fer front a les seves obligacions contretes. Val a dir que els crèdits estaven avalats pels diferents socis, entre ells els clients de Bergadà Asociados.

Conseqüentment, la societat que pare i filla van avalar va quedar totalment afectada i no es van poder atendre les obligacions contretes. "En estar avalada personalment tots dos, entre d'altres, es van convertir en titulars d'un deute que se'ls va fer impossible d'afrontar", explica Bergadà.

"Durant anys hem rebut nombroses trucades dels bancs. Ens amenaçaven en cas de no fer front al deute, però és que no podíem ni volent", ja que tots dos perceben uns ingressos mínims. Així mateix, els familiars exposen que "durant anys a l'àmbit familiar no hem parlat gaire d'aquest tema, perquè ens va afectar moltíssim".

Tot va canviar a principis d'any, quan un amic de la família els va dir que coneixia Marta Bergadà, el despatx del qual Bergadà Asociados es dedicava a la Llei de la Segona Oportunitat. "Ens va animar que anéssim a visitar-la perquè estudiessin el nostre cas i intentar que ens perdonessin el deute tan elevat que existia", expliquen.

D'aquesta manera, al febrer es va iniciar el procediment "i tot va ser molt ràpid, ja que a mitjans del mes de juliol el jutge emetia la interlocutòria en què assenyalava que se'ns exonerava del passiu insatisfet mitjançant la Llei de la Segona Oportunitat", manifesten.

En aquest sentit, la família representada per Bergadà Asociados recorda que "el deute que teníem suposava una llosa molt gran per a nosaltres, com si fos una espasa de Dàmocles que sempre està a sobre teu. Encara més, era com una greu malaltia que tan sols coneix de primera mà qui l'ha patida". Per aquest motiu, "quan rebem la notícia del perdó del deute va ser un gran alliberament i alegria, ja que ara podem dormir tranquils i sense preocupacions".

Comparteix

També t'interessarà