Perdonen un deute de més de 29.000 euros a un hostaler de Tàrrega afectat per la pandèmia

REDACCIÓ
Publicat: 
02-03-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de més de 29.000 euros a un hostaler de Tàrrega afectat per la pandèmia
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Bergadà Asociados)

El jutjat de primera instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 29.748,57 euros que havia acumulat un hostaler de Tàrrega, A. B. V., que es va veure afectat de manera directa per pandèmia de la Covid-19, que el va obligar a tancar l'establiment davant de la forta disminució de clients sense poder fer front als préstecs que havia sol·licitat.

Perdonen un deute de 30.000 euros a Agramunt amb la Llei de Segona Oportunitat
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Bergadà Asociados)

A la corresponent interlocutòria el magistrat assenyala que durant el procediment no es va presentar cap oposició a la conclusió del concurs, a la rendició de comptes ni a l'exoneració del passiu insatisfet (EPI) sense pla de pagaments i se la concedeix al client en aplicar la Llei de la Segona Oportunitat.

Pel que fa als fets, a causa de l'estat d'alarma i de les restriccions per la pandèmia, l'establiment hostaler va romandre tancat durant molt de temps i va patir greus conseqüències econòmiques. Va arribar un punt en què els préstecs que havia sol·licitat i avalat A. B. V. van ser inassumibles per part seva. Així, la seva situació econòmica no li va permetre afrontar el passiu insatisfet, ja que tan sols rebia una nòmina escassa que procedia de la societat afectada i, a més, els seus familiars l'havien d'ajudar econòmicament per subsistir, per la qual cosa va haver d'acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat.

L'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Associats, Marta Bergadà, assenyala que "durant pandèmia del coronavirus molts empresaris i autònoms van arribar a una situació límit que, avui dia, encara arrosseguen en forma de pesada motxilla de deutes". Per això, "arriba un punt en què es veuen obligats a acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat, ja que es troben ofegats i no poden tirar endavant".

Mostra d'això és l'hostaler de Tàrrega, "el qual va arribar aclaparat, perquè a ningú no li agrada deure diners i que li aturin els creditors", explica la lletrada. "Per sort, se li ha concedit l'exoneració del passiu insatisfet (EPI) perquè és un deutor de bona fe i ara pot mirar el seu futur amb optimisme", conclou Bergadà.

Comparteix

També t'interessarà