Perdonen un deute de més de 37.000 euros a un veí de Verdú amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
18-09-2023
Actualitzat: 18-09-2023 9:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de més de 37.000 euros a un veí de Verdú amb la Llei de Segona Oportunitat
    Peu de foto: 
    Bergadà Asociados

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Cervera ha perdonat un deute que ascendia a 37.454,98 euros a un veí de Verdú, M. F. P., derivat de l'impagament de la hipoteca de què era el seu habitatge habitual, després d'enviudar i tenir el seu càrrec a dos fills menors d'edat. Així, la jutgessa aplica al client de Bergadà Asociados la Llei de la Segona Oportunitat i l'exonera del passiu insatisfet.

Pel que fa als fets, aquests es remunten a l'any 2013 quan la seva dona va morir després de patir una greu malaltia i aleshores ell tenia 31 anys. Des dels 19 anys havien estat pagant puntualment les corresponents quotes de la hipoteca d'un pis a l'Hospitalet de Llobregat, on vivien en aquella època, "però en morir vaig decidir anar a viure a Tarragona amb els meus dos fills petits, quedant-s'hi a viure una germana, que es va comprometre a pagar la hipoteca".

Al cap de pocs mesos, la germana es va endarrerir per només uns mesos en el pagament de les quotes de la hipoteca esmentada i això va generar una sanció per part del banc. "En aquell moment, ningú ens va avisar de la situació i al mes següent, quan es va fer el pagament, es va cobrir la penalització, però no les quotes, generant-se així una bola de deute que sense ser conscient es va anar fent més gran", lamenta l'home.

Al cap d'uns mesos, l'entitat bancària s'hi va posar en contacte i li va comunicar que devia més de 1.000 euros, a la qual cosa calia sumar l'obligació de pagar les quotes mensuals respectives. "Això, sumat a la situació per la qual estava passant i que la prioritat era que els meus fills tinguessin menjar, va fer que no pogués fer front a les obligacions que tenia respecte a la hipoteca", explica. Precisament, l'advocada i la sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà, que ha portat el cas, comenta que "tot això va fer que el nostre client estigués en una situació límit, ja que entre la sanció i la hipoteca devia al banc uns 170.000 euros".

El 2015, mitjançant un procediment d'execució hipotecària, es van subhastar tant el pis de l'home com el dels seus sogres, que estava com a aval, "però en no arribar a les postures de la subhasta per cobrir el deute, encara quedaven per deure més de 30.000 euros. A més, tampoc vaig poder vendre el meu pis pel preu pel qual l'havíem comprat, ja que en esclatar la bombolla immobiliària els preus van baixar molt i no em donaven ni la meitat del que ens havia costat", diu el client del despatx que està situat a Agramunt.

Així mateix, afegeix que "malgrat haver pagat tants anys regularment la hipoteca, el banc no va empatitzar ni amb mi, ni amb la meva família, ni amb el meu duel. No va ser comprensiu amb la situació per la qual estava passant i més sabent que tan sols havien estat uns mesos de retard i que aquest no se m'havia comunicat".

Després d'aquesta situació, va decidir emprendre una nova vida amb els seus fills a la localitat lleidatana de Verdú i treballar de camioner per a una important empresa de transports. "Va ser llavors, i derivat de tot el que havia viscut, quan va caure en una profunda depressió el que també va provocar que perdés la feina", comenta Marta Bergadà.

Arribats a aquesta situació tan crítica, just abans de la pandèmia del coronavirus, un dia va arribar al seu coneixement una notícia d'un deute perdonat gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat. "En tenir coneixement d'aquesta llei, perquè la desconeixia del tot, em vaig posar a buscar a Internet advocats a Lleida que s'hi dediquessin i em va aparèixer Bergadà Asociados", explica.

A més, argumenta que "al principi jo era molt desconfiat, perquè la vida m'havia fet tants pals que em feia por. Però Marta Bergadà i el seu equip em van transmetre molta tranquil·litat des d'un primer moment".

No obstant això, a causa de la pandèmia el procediment es va allargar fins fa unes setmanes, quan la jutgessa de la ciutat de Cervera emetia la corresponent interlocutòria en què l'exonerava del passiu insatisfet. "He aconseguit treure'm de sobre una pensada motxilla de deutes. Fins ara no veia la llum, i si bé encara em queda un llarg camí per recórrer per tornar a ser el que era, això m'ajuda a continuar endavant. La Llei de la Segona Oportunitat i la feina feta per Bergadà Asociados han estat fonamentals per a mi", conclou.

Per la seva banda, Marta Bergadà reflexiona dient que, "una vegada més, estem davant d'un cas en què el banc no va empatitzar ni va ajudar el seu client, malgrat haver complert durant tants anys amb la seva hipoteca i trobar-se en una situació molt delicada a causa de la mort de la seva dona. Si ho hagués fet, possiblement s'hauria aconseguit cobrar el deute i el nostre client encara conservaria el seu habitatge".

Comparteix

També t'interessarà