Perdre la por a les bates blanques

gina raymat
Publicat: 
19-02-2015
Actualitzat: 19-02-2015 11:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdre la por a les bates blanques

Més de 300 escolars de Lleida d'entre 4 i 6 anys passaran per aquest curiós hospital fins al pròxim dimarts 24 de febrer. L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), integrada per estudiants de Medicina, Infermeria i Biomedicina de la UdL, ha recuperat aquesta activitat després de cinc anys sense celebrar-se.

Tots els nens han de portar un osset de peluix i simulen que està malalt i que ells són el seu pare o la seua mare. L'hospital està distribuït en quatre espais: la sala d'espera, la sala de consultes, la sala de radiografies i el quiròfan. En aquest últim escenari els petits s'han de posar les bates verdes, gorres i màscares. Al final del recorregut, els participants poden pintar una radiografia de la seua mascota de peluix.

"El fet de venir aquí i simular que el seu ninot està malalt fa que els nens vegin que l'hospital no és un lloc tan seriós, que hi ha uns protocols i que no han de tenir por", va explicar ahir Laia Codina, estudiant de Medicina i voluntària de l'associació. "Els petits aprenen que els metges no som aquí per intimidar-los, sinó que som persones com ells i que ens preocupa el mateix, en aquest cas que el seu osset es recuperi", va afegir. En total, s'han programat 13 sessions amb sis escoles de Lleida en diferents horaris que van de les 9.00 a les 14.45 hores.

Els alumnes de l'escola Terres de Ponent van ser els primers a estrenar l'hospital ahir. Alguns van sortir amb la idea ben clara d'estudiar Medicina quan siguin grans.

Comparteix

També t'interessarà