Petits arqueòlegs a Guissona

X. SANTESMASSES
18-08-2020
  • Petits arqueòlegs a Guissona

El Museu Eduard Camps i Cava de Guissona va iniciar ahir un curs d’arqueologia infantil d’una setmana de durada dirigit a nens i nenes d’entre sis i dotze anys. L’objectiu, segons va explicar el director del Museu, David Castellana, és que els petits es familiaritzin i s’aficionin amb la història que ofereix el jaciment romà de Iesso. D’aquesta manera, dins del parc d’arqueologia, se’ls ha preparat un espai perquè duguin a terme les seues pròpies excavacions, aprenguin el mètode de treball i sàpiguen valorar les troballes que facin. La pandèmia ha obligat aquest any a limitar a només 10 places el nombre de participants. L’horari de treball coincideix amb la caiguda del sol, entre les 17.00 i les 19.00 hores.

D’altra banda, divendres passat van concloure els treballs d’excavacions anuals que du a terme a la localitat de la Segarra des de fa més de tres dècades la Universitat Autònoma de Barcelona. Les actuacions d’aquesta edició s’han centrat a reexcavar les termes romanes per confirmar que hi havia assentaments previs al lloc.

Segons Castellana, a falta de més intervencions, una primera valoració permet afirmar que el lloc ja estava urbanitzat amb habitatges i carrers ja en èpoques anteriors. Les excavacions van començar al juliol amb el curs d’arqueologia, llavors van trobar una moneda romana i un camafeu, relleu en una pedra preciosa que formava part d’un anell. Aquest any, per la pandèmia, tant en el curs com a les excavacions de la UAB només hi havia estudiants d’universitats catalanes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?