Petits grans pastissers

A.SISCART/P.RODELLAR
04-01-2019
  • Petits grans pastissers

Desenes de nens i nenes es van atansar ahir al Cucalòcum per elaborar el seu propi tortell de Reis en una activitat organitzada pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida. En el marc de la campanya impulsada pels artesans lleidatans Tortell de Reis, 216 infants van poder emportar-se aquest tradicional producte nadalenc a casa.

Abillats amb un davantal per no embrutar-se i en diferents tandes, els novells pastissers van anar afegint la nata al pastís, alguns amb més destresa que altres, però sempre sota l’atenta mirada i amb l’ajuda dels forners que anaven atenent un a un els nens que no sabien gaire bé què fer amb la mànega pastissera. Una vegada el tortell, que en aquest cas no incorporava la tradicional fava ni el rei, ja estava farcit, els nens el guardaven en una petita carmanyola.

Segons el Gremi, l’activitat ha estat tot un èxit, ja que es van marcar com a objectiu la participació de 200 nens. “Sembla que ens vam posar el llistó una mica baix”, va explicar orgullosa la presidenta, Pilar Marqués. I va afegir: “Reivindiquem allò artesà per damunt de tot i volem que els nens aprenguin que el que es fa amb les mans, és molt millor”, va afegir Marqués. A més, va denunciar la competència deslleial que exerceixen les grans superfícies “elaborant uns productes d’una qualitat molt inferior, i venent-los com si fossin exquisits quan l’únic que tenen de tortell és la forma i està afectant negativament la nostra feina”. Respecte a les vendes, Marqués va assegurar que esperen superar les 200.000 unitats que van vendre durant el Nadal passat, i arribar fins als 210.000 tortells.

El preu mitjà per un tortell de Reis de mida mitjana per a entre 6 i 8 persones costa 30 euros.

El tortell de nata, el més demanat

Segons el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, el tortell amb més èxit a tota la província continua sent el de nata, i asseguren que Lleida “és molt natera. Altres opcions de farcit molt demanades són la de trufa i trufa amb nata.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta