Pilar, lleidatana confinada a Alemanya: "Encara que sigui una realitat dolorosa, no arribarem a la normalitat total fins a tenir cura o vacuna"

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
24-05-2020
Actualitzat: 24-05-2020 7:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Pilar, lleidatana confinada a Alemanya: "Encara que sigui una realitat dolorosa, no arribarem a la normalitat total fins a tenir cura o vacuna"

En quin país resideixes actualment? 

Estic vivint a un poble enmig de la Selva Negra, Alemanya.

Quant de temps fa que hi ets? 

Fa 6 anys que vaig fer maletes i vaig arribar al sud d'Alemanya.

Que hi vas venir a fer? On estudies o treballes? 

Vaig venir perquè el meu promès treballava aquí, ens vam casar aquí i també a Lleida. Actualment treballo a un laboratori de Friburg.

Perquè no vas decidir tornar al teu país natal quan van saltar totes les alarmes? 

Aquí hem aconseguit formar una gran família amb tres filles i també hi tenim la feina, així que per a què tornar i estar confinats.

Quin és el nombre d'infectats al teu país?

Hi ha 180 mil infectats i 8000 morts a tota Alemanya.

Ha estat decretat l'estat d'alarma?

No, aquí s'ha demanat a la població evitar sortir de casa sense motiu imperant, és a dir romandre a casa el màxim possible, però no s'ha prohibit en cap moment sortir al carrer. Centres educatius i tendes de productes no alimentaris han estat tancats sis setmanes.

Quines són les indicacions que us arriben a través del Govern?

S'ha aconsellat des del govern i de les pròpies empreses fer Home Office, s'han tancat parcs infantils, s'ha prohibit ajuntar-se al carrer més de 5 persones i fer celebracions o barbacoes (que els hi encanta als alemanys). Els estudiants han estat a casa bastant de temps, les guarderies encara romanen tancades i els col·legis encara no han incorporat al 100% de l'alumnat.

Com t'afecta la pandèmia en l'àmbit laboral o acadèmic?

Actualment la situació del transport públic és millor però durant dos mesos van reduir els trens, tramvies i autobusos a menys de la meitat i era molt caòtic poder arribar a la feina.

Amb qui estàs passant el confinament?

Estic amb el meu home que treballa fent Home Office i les nostres tres filles de 4 i 2 anys.

Et comuniques sovint amb la teva família o amics?

Cada dia parlo amb els meus pares per videoconferència i sovint amb les amigues que també estan tancades a casa amb la canalla.

Què és el que més et preocupa d'aquesta situació de crisi sanitària?

Doncs, ara mateix em preocupa la salut dels meus pares que són ja grans i per tant població de risc, també em preocupa el no poder viatjar a Lleida per veure'ls i estar amb els amics després de molts mesos sense veure a ningú. Quan aquest assumpte quedi solucionat per la desitjada vacuna llavors la preocupació serà per l'economia del país, ja que la idea és tornar algun dia..."vielleicht" (tant de bo).
Les meves filles han perdut la rutina, però encara que sigui una bogeria estar a casa amb les tres, elles estan encantades de poder gaudir del pare i la mare tot el dia i no volen tornar a la guarderia, això em preocupa una mica, hahaha.

Quines són les teves emocions en vers la teva situació actual?

Com ja he dit, estic trista de no poder veure a la família i amics amb la màxima seguretat sanitària. Un possible contagi per als meus pares seria horrible.

Tornaràs a casa teva quan s'acabi el confinament a visitar la gent que estimes?

Les fronteres encara estan tancades per a viatges "d'oci" així que no ho sé, però espero que aviat tot estigui més relaxat i puguem fer vida "normal". Però, encara que sigui una realitat dolorosa, no arribarem a la normalitat total fins a tenir cura o vacuna.

Comparteix

També t'interessarà