PIMEComerç Lleida promou els comerços com a refugis climàtics per fer front a l’onada de calor

REDACCIÓ
Publicat: 
25-08-2023
Actualitzat: 25-08-2023 13:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • PIMEComerç Lleida promou els comerços com a refugis climàtics per fer front a l’onada de calor
    Peu de foto: 
    Foto: PIMEComerç

L’entitat presenta una campanya en aquest sentit i encoratja els lleidatans i lleidatanes a combatre les altes temperatures dins els establiments comercials locals de proximitat com a una opció més que se suma a d’altre indrets


PIMEComerç Lleida ha promogut avui els comerços locals com a refugis climàtics perquè els lleidatans i lleidatanes puguin fer front a l’onada de calor que està patint el territori; com una opció més que se suma als casals o les biblioteques, entre altres indrets. Ha estat al llarg de la presentació d’una campanya sota el nom “Refugi climàtic: Sempre que ho necessitis, el teu comerç al teu costat”, la qual ha tingut lloc al Forn Llaràs de la ciutat.

El president de PIMEComerç Lleida, Manel Llaràs, ha explicat que aquesta acció de la patronal és un reclam per donar a conèixer que “els establiments comercials són llocs de confiança als quals la gent pot acudir per resguardar-se de les intenses temperatures”. A més, ha destacat que “la proximitat del comerç pot permetre que tothom tingui un refugi a pocs minuts de casa”. En aquest sentit, ha afegit que “aquells que surtin al carrer per fer la compra, o qualsevol altre tipus de gestió, i que se sentin cansats o acalorats, poden fer ús de les botigues per suavitzar els efectes de l'onada de calor que castiga tota la província”.

En declaracions als mitjans de comunicació, Llaràs també ha dit que la intenció de la campanya és “que el cartell de ‘refugi climàtic’ sigui un distintiu que doni la confiança a la gent per entrar en un establiment comercial, ja sigui del seu barri o d'un altre i saber que podran descansar una estona i recuperar-se”. “Aquesta campanya sobretot va adreçada a la gent gran, que són els més vulnerables i que -amb aquestes temperatures- no sempre mesuren bé la força en els seus desplaçaments”, ha assegurat abans d’insistir que aquest fet és quelcom que succeeix fa temps, doncs els comerços habitualment serveixen de refugi climàtic.  “Ara ho visualitzem i promovem”, ha conclòs.

Comparteix

També t'interessarà