Pinós busca finançament per a l'església de Sant Just d'Ardèvol

M.MOLINA
10-08-2018
  • Pinós busca finançament per a l'església de Sant Just d'Ardèvol

L’ajuntament de Pinós està buscant finançament per abordar la restauració interior de l’església del nucli de Sant Just d’Àrdèvol, una actuació que comportarà una despesa de més de 35.000 euros, segons va explicar ahir l’alcalde d’aquesta població, Jordi Casellas.

El primer edil va indicar que el que es pretén eradicar són les causes que provoquen humitat a les parets, la qual cosa ha fet aparèixer alguna esquerda, encara que no suposa cap risc per a l’estructura del temple, va remarcar.

Una vegada eliminades les goteres es procedirà a pintar l’església. L’alcalde va assenyalar que es buscaran ajuts de la Diputació de Lleida per poder abordar els treballs l’any que ve. Va afegir que, segurament, durant el temps que duri la intervenció, el temple estarà tancat. No obstant, l’església s’utilitza en ocasions per al culte i en l’aplec religiós que se celebra a començaments de maig.

L’església és propietat de la diòcesi del Solsona però l’ajuntament ja ha arribat a un acord amb el bisbat per fer-se càrrec de les obres i dirigir-les. El ple del mes de juliol passat ja va donar llum verda a l’actuació que es troba en exposició pública durant un mes.

L’església de Sant Just d’Ardèvol és un edifici de planta rectangular amb un campanar quadrangular adossat a l’església. D’estil renaixentista, ja s’hi fa referència al segle XII, encara que l’obra romànica es va perdre al reconstruir l’edifici al segle XVI.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta