Pla de xoc de la Paeria per atendre temporers

SANTI COSTA DOMINGO
03-07-2019
  • Pla de xoc de la Paeria per atendre temporers

L’ajuntament presentarà avui el pla de xoc per atendre els temporers que ja hi ha per la ciutat i els que vindran els pròxims dies després que diversos veïns del Centre Històric, Universitat i Cappont denunciessin que alguns d’ells pernocten al carrer. La campanya de la fruita ja ha començat, així com l’arribada dels primers immigrants que pretenen treballar com a temporers, que pernocten en zones com la plaça l’Ereta, els Camps Elisis o al costat de l’estació d’autobusos.

La seua presència ha generat malestar entre els veïns, que critiquen que hagin de dormir al carrer i que, fins ara, no s’hagi fet cap mesura en aquest sentit. Precisament, l’anterior govern municipal hauria decidit no prestar un servei d’atenció als temporers, encara que es va acollir al programa d’ajuts per contractar els tècnics responsables de l’equipament a petició del nou govern de la Paeria. El consistori estudia diverses alternatives per establir el centre d’atenció a temporers tant al Barri Antic com als barris limítrofs. Entre aquestes possibles ubicacions hi ha el pavelló de l’Antorxa dels Camps Elisis, el centre cívic de l’Ereta, el Camp Escolar o la Panera, segons van informar fonts del sector agrícola.

D’altra banda, des de la plataforma Fruita amb Justícia Social van advertir que en aquesta campanya es preveu que “hi hagi entre un 30-35 per cent més de temporers a la comarca i que ara mateix hi ha més de cent treballadors que dormen als carrers de la ciutat”. Així mateix, van criticar que l’equipament que posarà a disposició la Paeria no comptarà amb llits per als temporers, “per la qual cosa el problema seguirà, ja que hauran de dormir al carrer”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta