Plantegen ampliar un dipòsit de documents universitaris

REDACCIÓ
21-01-2021
  • Plantegen ampliar un dipòsit de documents universitaris
  • Plantegen ampliar un dipòsit de documents universitaris
  • Plantegen ampliar un dipòsit de documents universitaris
  • Plantegen ampliar un dipòsit de documents universitaris
  • Plantegen ampliar un dipòsit de documents universitaris

L’alcalde, Miquel Pueyo, va visitar ahir l’Arxiu Municipal i el dipòsit GEPA del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya, al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. En la visita es va plantejar ampliar les instal·lacions del GEPA, que guarda documents de baix ús, en un altre edifici, ja que l’actual espai estarà ple en un parell d’anys.

També va visitar la planta baixa de l’edifici H2, que està sent rehabilitada per alumnes de l’Institut Municipa d’Ocupació (IMO).

Pueyo, que va estar acompanyat per les tinents d'alcalde Jordina Freixanet i Anna Campos, pel director de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC, Ramon Ros, i pel director del GEPA, Santi Balagué, va voler conèixer les diferents dependències d'aquests serveis i les principals activitats de conservació i catalogació de documents que s'hi duen a terme. La visita va recòrrer els edificis H2 del Parc de Gardeny, on se situa l'Arxiu, i l’H3 d’Infanteria, on hi ha el GEPA.

Durant la trobada es va explorar la possibilitat d'un acord amb el CSUC per ampliar les instal·lacions del GEPA en un altre dels edificis H, ja que es preveu que en un parell d'anys l'espai disponible estigui ja ple. El GEPA és un servei de dipòsit cooperatiu per a totes les biblioteques universitàries i altres institucions de Catalunya que té per objectiu guardar i conservar documents de baix ús, garantint la seva accessibilitat futura per a quan es necessitin. És un equipament únic a Catalunya.

També va visitar una part de la planta baixa de l'edifici H2 dels antics quarters d'Infanteria, al costat del GEPA, que està sent rehabilitada per part d'alumnes de l'Institut Municipal d'Ocupació.

A més, l'alcalde va poder conèixer millor els espais de l'Arxiu Municipal a Gardeny i algun dels documents importants que custodia, com la Carta de Poblament, datada l'any 1150 que dona origen al privilegi municipal de la ciutat, acompanyat per la cap del servei, Iolanda Enjuanes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Què en penses del tancament de Hasel al Rectorat contra el seu empresonament?