Pobles del Segrià arriben al 85% de reciclatge amb la recollida porta a porta

REDACCIÓ
01-11-2018
  • Pobles del Segrià arriben al 85% de reciclatge amb la recollida porta a porta

Els primers pobles del Segrià a implantar fa un mes la recollida porta a porta han assolit un percentatge de recollida d’escombraries del 85%, dels més alts de Catalunya. Així ho va anunciar ahir el consell comarcal, que va iniciar el desplegament d’aquest sistema l’1 d’octubre passat en set municipis: la Portella, Corbins, els Alamús, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Aspa i Sunyer, que sumen 6.393 habitants. Fins a la implantació d’aquest procediment, el reciclatge amb prou feines assolia el vint per cent.

El consell va assenyalar que, als primers pobles on s’aplica la recollida porta a porta, el volum de residus que acaben a l’abocador de Montoliu s’ha reduït a un 15%. És una cosa rellevant, ja que el cànon de residus de la Generalitat penalitza cada tona sense reciclar i passarà dels 35 euros actuals a 50 el 2020.

El sistema porta a porta segueix el seu desplegament en els 22 municipis que l’han adoptat. Fins ara s’aplica en divuit i només queden pendents els que tenen més població. S’estrenarà el 18 d’aquest mes a Almenar, Alfarràs i Alguaire, i el 10 de desembre a Alcarràs.

La resta de municipis de la comarca s’han acollit a la recollida a través d’illes de contenidors, mentre que la capital ho fa a través de la seua pròpia concessionària.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next