⏯️ Poemes i cançons protagonitzen la vetllada cultural de Sant Magí a Tàrrega

REDACCIÓ
20-08-2020
  • Poemes i cançons protagonitzen la vetllada cultural de Sant Magí a Tàrrega
  • Poemes i cançons protagonitzen la vetllada cultural de Sant Magí a Tàrrega
  • Poemes i cançons protagonitzen la vetllada cultural de Sant Magí a Tàrrega

Versos i cançons van protagonitzar una vetllada cultural la nit d’ahir dimecres al Parc de Sant Eloi de Tàrrega en el marc de la festa de Sant Magí. La capital de l’Urgell s’ha mantingut fidel un any més a aquesta tradició centenària, adaptant els actes als protocols sanitaris de prevenció contra la pandèmia.

La plaça de l’Estanyol, davant l’ermita, fou l’escenari d’un recital a càrrec de la poetessa i rapsoda Carme Estadella i la cantant i guitarrista Sílvia Aguilera, coneguda amb el nom artístic de Sissa Viva. La proposta, amb aforament limitat i reserva prèvia de localitats, conjugà cultura i natura obtenint una bona acollida per part del públic.

L’Associació dels Amics de l’Arbre organitzà el concert amb suport de la Regidoria de Cultura. Ambdues veus desgranaren un repertori que, amb sensibilitat, homenatjà les dones i la feminitat com un dels principals fils conductors. La vetllada culminà un programa d’actes que, com cada 19 d’agost, ja arrencà al matí revivint la tradició dels glops d’aigua portada des del Santuari de la Brufaganya. Les persones assistents es congregaren a la plaça de Sant Magí (també al Parc de Sant Eloi), on van poder adquirir els càntirs commemoratius i les galetes anomenades "gaiatons".

La tradició de la festa de Sant Magí a Tàrrega es remunta al segle XVIII si bé ha arrelat amb força des de l’any 1953 arran d’una iniciativa popular dels “maginstargarins

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?