Poesia també per mirar

J.B.
23-10-2019
  • Poesia també per mirar
  • Poesia també per mirar

El gener del 1971, Joan Brossa i els lleidatans Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot van presentar a la Petite Galerie de Lleida una exposició de poesia visual. Feia poc més d’un any que Jaume Magre havia obert aquest petit espai artístic trencador a la Lleida de finals del franquisme. Mig segle més tard, i com a colofó a la celebració de les cinc dècades de la Petite Galerie, el Museu d’Art Jaume Morera va inaugurar ahir una exposició que recrea aquella mítica mostra de poesia experimental que, en paraules del director de la pinacoteca, Jesús Navarro, “va resultar impactant, com moltes de les quals van poder veure’s en aquella sala d’una Lleida grisa i trista”.

Així doncs, fins al 19 de gener, el Morera exhibeix una recreació “gairebé arqueològica” d’aquella selecció de poesia concreta, un gènere en aquell moment d’avantguarda en què és tan important el significat de les paraules com la forma mateixa de les lletres que componen el missatge.

El comissari de l’Any Brossa, Manuel Guerrero, va recordar que “aquella petita exposició va ser molt reveladora no únicament a Catalunya sinó també a Espanya, amb els tres autors aleshores més importants de la poesia experimental catalana”. L’actual mostra, coproduïda també per la Fundació Viladot d’Agramunt, arribarà a la Fundació Brossa a Barcelona la pròxima primavera, on també s’editarà un catàleg.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next