Pomes virtuals per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple

REDACCIÓ
14-10-2020
  •    Campanya Online Una Poma per la Vida: 13-25 d’octubre  Pomes virtuals per aturar l’impacte de l’esclerosi múltiple

Un any més, la Fundació Esclerosi Múltiple en col·laboració amb Bonpreu i Esclat celebren “Una poma per la vida”, una iniciativa solidària per sensibilitzar la societat i recaptar fons per seguir lluitant contra aquesta malaltia neurodegenerativa i crònica. En aquesta 13ena edició, però, la campanya es reinventa per adaptar-se a la situació sanitària i en lloc de les pomes físiques, abans disponibles als supermercats, es podran regalar pomes virtuals.

A partir d’avui i fins el 25 d’octubre,  a través del web www.unapomaperlavida.cat, tothom qui vulgui podrà comprar pomes solidàries per regalar acompanyades de divertits missatges com «Aquesta poma té cor i és per a tu», «El pecat seria no regalar-te-la», «Mossega fins que m’arribis al cor», o «La temptació no és la poma, ets tu!».

Els famosos donen suport a la iniciativa

Nombroses cares conegudes donen suport a la iniciativa a través de les xarxes socials. La cantant Elena Gadel, les actrius Lloll Bertran i Àngels Gonyalons, els actors Octavi Pujades, Ivan Labanda i Jordi Díaz, el còmic Toni Albà, les xefs Carme Ruscalleda i Ada Parellada, la comunicadora Elisenda Carod, el grup musical Pot Petit, i la blogger i cuinera Maria Cosbel són alguns dels famosos que han animat els seus seguidors a sumar-se a aquesta iniciativa.

D’altra banda, 20 empreses d’arreu del territori que s’han sumat a la campanya regalaran pomes als seus empleats, físiques pels qui ja treballen presencialment i virtuals per aquells que segueixen teletreballant. En total, s’espera repartir un total de 4.000 pomes físiques, i 3.000 de virtuals que arribaran als treballadores/es que estiguin teletreballant.

La darrera edició d’“Una poma per la vida” va celebrar-se, per primer cop, als Bonpreu i Esclat d’arreu de Catalunya amb la participació de més de 300 voluntaris, que convidaven als clients a comprar pomes solidàries. “Aquest any, en un exercici de responsabilitat hem decidit que, atès a l’agreujament de la COVID-19 a Catalunya i les darreres recomanacions de les autoritats sanitàries, el més prudent és no celebrar la campanya als supermercats”, explica la Rosa Masriera, Directora Executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple.

Tots els fons recaptats amb la venda de pomes solidàries es destinaran íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple per garantir els serveis d’atenció al recent diagnòstic, la formació i intermediació laboral, el funcionament dels centres de neurorehabilitació, el suport a la recerca, i les tasques d’informació i sensibilització que es duen a terme al llarg de l’any.

Rosa Masriera ha destacat la importància d’iniciatives com “Una poma per la vida” en un moment tant delicat com el que ens trobem: “Durant aquests mesos de pandèmia ens hem anat adaptant a les circumstàncies per mantenir els nostres serveis i posar a la disposició de qui ho necessités recomanacions i un servei de suport emocional”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?