Ponent Coopera ajuda cinquanta-cinc nous projectes d'economia social

REDACCIÓ
Publicat: 
30-01-2021
Actualitzat: 30-01-2021 7:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ponent Coopera ajuda cinquanta-cinc nous projectes d'economia social

L’entitat Ponent Coopera va tancar l’exercici 2020 el tercer any d’activitat acompanyant un total de cinquanta-cinc nous projectes que volien constituir-se com a cooperativa per desenvolupar la seua activitat econòmica en sis comarques de Ponent (Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra i les Garrigues). Pel que fa a la constitució de projectes d’economia social, finalment es van crear quatre noves cooperatives i es van generar un total de 150 nous llocs de treball al llarg de l’any 2020. Aquestes noves cooperatives són Sabors de Ponent, Lo Vilot Farm Brewery, La Temporada i Avantva.

A més, Ponent Coopera va dur a terme 148 accions formatives i de promoció del cooperativisme i l’economia social el 2020, en les quals van participar 1.452 persones. Del total, 93 accions van ser de promoció de l’economia social i solidària i es van portar a terme 22 formacions en cooperativisme. Hi va haver 33 tallers d’introducció al cooperativisme per a alumnes de l’etapa obligatòria i postobligatòria de diferents instituts lleidatans.

L’entitat va dur a terme 148 accions formatives el 2020 en què van participar 1.452 persones

A causa de les restriccions imposades per la crisi sanitària de la Covid-19, Ponent Coopera va haver d’adaptar-se a la situació i fer moltes d’aquestes accions de manera virtual. Una de les accions més destacades va ser la campanya de finançament col·lectiu #dESSconfinemPonent, que va aconseguir recaptar 7.055 euros per donar suport econòmicament al teixit cooperatiu del territori per continuar la seua activitat i fer front a la crisi. Ponent Coopera està impulsat per set entitats: Grup Alba, cooperativa Tres Cadires, L’Olivera Cooperativa, El Risell, Les Obagues Eines Educatives, Lleure Quàlia i John Fil. El seu equip tècnic és de set persones.

Comparteix

També t'interessarà