Ponent Coopera llança una campanya solidària davant la crisi del coronavirus

ACN
Publicat: 
02-04-2020
Actualitzat: 02-04-2020 14:58
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Ponent Coopera llança una campanya solidària davant la crisi del coronavirus

L'Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, Ponent Coopera, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l'economia social i solidària del territori, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge solidari a través de la plataforma Goteo amb l'objectiu de donar suport al teixit cooperatiu de Ponent per tal que pugui seguir duent a terme la seva activitat davant la crisi del coronavirus. La campanya vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a les necessitats del territori i dignifica l'entorn. Així mateix, es destinarà el 10% de les donacions a ajudar al sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
La crisi del coronavirus està representant un gran repte per al conjunt de la societat, que es veu sotmesa a una emergència a tots els nivells, d'una durada i unes conseqüències imprevisibles. En aquest context, les cooperatives de Ponent, com la majoria del teixit productiu, s'han vist afectades i es troben fent un esforç per mantenir llocs de treball de qualitat, així com la continuïtat de la seva activitat, que per naturalesa està molt arrelada al territori i té una forta vocació de tenir-hi un impacte social.

La campanya #dESSconfinemPonent vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a la necessitat del territori i dignifica la vida i l'entorn. A més, té l'objectiu de posar en valor i visibilitzar les cooperatives de Ponent a través dels seus productes de qualitat i proximitat, fent-los emergir com una alternativa real al model agroindustrial actual.

La campanya es gestionarà a través de la plataforma goteo.org, líder en projectes sense ànim de lucre, i té com a objectiu reunir 15.000 euros per generar una caixa de suport que contribuirà directament a mantenir l'activitat de les cooperatives i els seus llocs de treball. Les aportacions que poden fer les persones interessades van des dels 15 al 120 euros. Cadascuna de les modalitats d'aportació porten associades diferents recompenses com són una bossa de tela ecològica de la fira Ponent FEST, un polo de la marca STJOR produïda per la cooperativa John Fil, un lot 'confinament' amb un assortit de productes de les cooperatives de Ponent, un lot 'desconfinament' amb un dinar per a dues persones al restaurant Rocallaura Café i productes de les cooperatives de Ponent i una recompensa completa amb tots els productes esmentats.

El projecte està impulsat per l'Ateneu Cooperatiu, Ponent Coopera, amb la implicació de les cooperatives L'Olivera, Tres Cadires, Cassola Cultural, Lo Vilot Farm Brewery, Sabors de Ponent, Les Obagues, Serveis amb Cor i John Fil; i l'Associació Alba. I, amb la col·laboració de les cooperatives El Risell, Cos Actiu i Quàlia; i la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya (XAC).
 

Comparteix

També t'interessarà