Porta demana més exigència i recursos per a la UdL al ser homenatjat

S.C.D.
04-10-2019
  • Porta demana més exigència i recursos per a la UdL al ser homenatjat

El que va ser el primer rector de la Universitat de Lleida (UdL), Jaume Porta, va demanar ahir més recursos per part de les administracions i més exigència per part dels docents en els seus graus en l’acte d’homenatge a la seua figura, en el qual es va batejar la biblioteca del campus de Cappont amb el seu nom.

Porta, que va ser rector del 1993 al 2002 i va impulsar personalment la construcció d’aquest edifici, va dir en el seu discurs que “he observat que els nivells d’exigència a la universitat s’han anat encongint, cosa que no estimula l’esforç dels estudiants, més aviat al contrari, els perjudica i els abaixa l’autoestima”.

Una falta d’exigència que també va dir que era present en “els que prenen decisions en matèria universitària, sembla que no s’adonen que per aconseguir una universitat d’excel·lència el que calen són més recursos econòmics i no tantes reformes successives”. També va recalcar que aquesta falta de recursos “condiciona la incorporació de nou professorat, que porta aturat des de fa anys i tenim un problema si no podem rellevar els docents que es van jubilant”.

Paral·lelament, Porta va agrair l’homenatge i va assenyalar que “és una satisfacció molt gran que la biblioteca porti el meu nom perquè la vam constuir amb molt afecte i aporta un valor important a la ciutat des del punt de vista cultural i arquitectònic”. Així mateix, va recordar que quan va assumir el càrrec de rector “la falta d’espais i equipaments era molt gran i el creixement que vam impulsar ha permès que la UdL pugui créixer en prestigi i internacionalització, que és un dels principals valors d’aquesta universitat”. “Des d’aleshores no ha parat de créixer”, va concloure Porta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?