Posar de relleu el territori gràcies a la investigació

REDACCIÓ
23-03-2019
  • Posar de relleu el territori gràcies a la investigació

L’Institut de Recerca i Tecnològia Agroalimentàries (IRTA) ha creat la Taula Institucional de les Terres de Lleida i Pirineu amb les principals institucions lleidatanes per impulsar i incrementar la interacció de l’IRTA com a palanca d’innovació agroalimentària que alhora afavoreixi la protecció del territori i el relleu generacional.

Segons va explicar Josep Usall, director de l’IRTA, després de reunir-se a les instal·lacions del Fruitcentre amb els representants de Generalitat, Diputació de Lleida, els alcaldes de Mollerussa, Alcarràs, Agramunt, Juneda i les Borges Blanques, el director de Fira de Lleida, així com amb els directors territorials de les conselleries d’Empresa i Coneixement, Territori i Sostenibilitat i d’Agricultura, va exposar l’activitat que porta a terme l’institut i també va poder escoltar quines són les necessitats i poder orientar la recerca d’aquest institut en benefici del territori.

La taula es reunirà de forma periòdica per recollir informació de les necessitats del territori

L’IRTA vol fer una activitat orientada a donar resposta als reptes del sector agroalimentari i de la societat a Lleida, aportant valor a l’esquema “del camp a la taula”, segons va dir Usall. A més, va posar de manifest la necessitat de treballar per preservar l’activitat en el territori. En aquest sentit, Usall va dir que l’IRTA ha de tenir un paper actiu per ajudar amb el coneixement i la innovació a vertebrar-lo. En aquest sentit es va plantejar la necessitat d’impulsar petites indústries d’agroalimentació amb el suport de l’IRTA.

En el camp tècnic, i entre molts altres temes en els quals s’anirà treballant de cara al futur en reunions periòdiques, la Taula va valorar molt positivament el treball realitzat en les noves varietats de fruita adaptades a climes càlids com a cas d’èxit d’innovació per al territori i per a la millora de la competitivitat del sector fructícola.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat confinar de nou Lleida i el Baix Segrià?