Postius abandona el PDeCAT per unir-se a Puigdemont

REDACCIÓ
01-08-2020
  • Postius abandona el PDeCAT per unir-se a Puigdemont

El tinent d’alcalde i fins ara líder del PDeCAT a Lleida ciutat, Toni Postius, ha abandonat el partit una setmana després que s’unís a la llista impulsada per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. D’aquesta manera, Postius segueix el mateix rumb que han pres diversos membres del PDeCAT, entre ells la vicepresidenta, Míriam Nogueras, d’abandonar la formació hereva de l’antiga Convergència i Unió (CiU) per adherir-se al nou projecte de Puigdemont i els exconsellers Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez. Postius no va voler fer declaracions sobre la seua marxa del PDeCAT. No obstant, la postura de la majoria dels que han abandonat la formació per sumar-se al partit de l’expresident Puigdemont argumentaven que “si la direcció del partit és partidària d’una postura amb la qual no estàs d’acord el més lògic és no seguir-hi”.

Malgrat que el mateix Postius anunciés la seua marxa, segons el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, el tinent d’alcalde “ha deixat la direcció, no el partit”. Solsona, per la seua part, segueix tant a la formació com a la direcció. La marxa de Postius arriba una setmana després que ell i els membres del grup municipal de Junts per Catalunya Lleida s’unissin al complet a la llista de Carles Puigdemont per “fer un pas endavant per a la construcció d’un projecte que porta el municipalisme i la defensa dels seus ciutadans com a bandera”.

Postius va ser el candidat a les eleccions municipals per Junts per Catalunya i el PDeCAT l’any passat i per Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) l’any 2015. També va ser elegit diputat al Congrés dels Diputats per Lleida sota Democràcia i Llibertat i CDC també el 2015.

D’altra banda, la fins ara vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha abandonat la direcció del partit de David Bonvehí, encara que manté el carnet de militant.

Comparteix

També t'interessarà