Prat de Cadí, la serra als teus peus

LLEIDA.COM | Maria Lozano
26-08-2021
  • Prat de Cadí
    Peu de foto: 
    Foto Eli Lozano

Si la gent de La Seu d’Urgell estimem alguna cosa, és la Serra del Cadí. La muntanya emblemàtica es veu per tota la capital dels Pirineus, sent així el meu símbol preferit de la ciutat.

Tot i que la serra des de la ciutat es veu molt llunyana, al límit de la província de Lleida amb Girona hi ha una ruta fins a Prat del Cadí, on es veu la serra colossal. Per poder fer aquesta ruta haureu d’agafar la carretera N-260 de La Seu d’Urgell fins a Martinet. Allà us heu de desviar fins a un poble anomenat Estana, que té prop de 20 habitants. Al aparcar al poble haureu d'agafar el camí fins a Prat del Cadí. 

La ruta, que forma part del Parc Natural del Cadí Moixeró, té una durada de més o menys dues hores caminant on recorrereu aproximadament tres quilòmetres.És la única manera d'arribar al prat i és tot pujada! Tot i així, la ruta és curteta, perfecta per fer amb els menuts de la casa i endinsar-los en la màgia de la muntanya. És important que porteu aigua, ja que no n’hi ha pràcticament en tot el camí. Valdrà la pena la caminata quan veieu les vistes!

Prat Cadí
Foto Maria Miró
Prat Cadí
Foto Eli Lozano

Quan arribeu a Prat de Cadí deixareu el bosc de banda; i veureu un enorme prat, i davant vostre la majestuosa Serra als vostres peus: sorprenent, prodigiosa, descomunal. L’esplanada consta d’un prat de 41.342  hectàrees on famílies, parelles i mascotes venen a passar el dia. També acostumen a pasturar vaques tranquil·lament pel prat.

Es respira aire pur. L’olor de la natura –de la muntanya- predomina. I es que si aneu; el prat,amb el bosc darrere i el Cadí davant us abraça . El silenci us relaxa. Només es sent el vent, algun ocellet piular i les vaques pasturar. A part d’això res.  

Foto Maria Miró

Tot i així, podeu fer mil i una activitats. Des de fer un pícnic, a estirar-vos a mirar el paisatge, fer una altra ruta –molt més dura, això sí- o jugar a la pilota. Prat del Cadí és un lloc per desconnectar, i reconnectar-vos amb el vostre interior. I es que és això el que fa la muntanya, que et perdis entre la seva grandesa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta