Premi al personal sanitari

REDACCIÓ
08-11-2020
  • Premi al personal sanitari

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida i el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida seran reconeguts amb el Premi Alfons de Borja 2020 que atorga Alumni UdL, l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida. L’associació concedeix el guardó als dos col·legis perquè “han estat en la primera línia de la lluita contra la Covid-19” i recorden que entre els col·legiats hi ha “milers d’antics alumnes de la Universitat de Lleida”.

Alumni UdL elogia “el compromís personal i la vàlua professional dels metges i infermeres que presten els seus serveis en tots els àmbits sanitaris i assistencials en la lluita per a la prevenció i l’atenció als pacients durant la pandèmia de la Covid-19, en l’àmbit de la província de Lleida”.

Elogien que les seues actuacions s’han regit per “la igualtat, la justícia, el rigor i l’excel·lència”

Així mateix, aquesta entitat també va explicar que “de manera excepcional, aquest any s’entregarà el premi a cadascun dels dos col·legis que agrupen la majoria d’aquests professionals, tant del sector públic com privat”, i que “les seues actuacions s’han regit pels valors d’igualtat, justícia, rigor i excel·lència que també inspiren” la Universitat de Lleida.

L’entrega dels premis havia de celebrar-se el pròxim 23 de novembre però s’ha ajornat per la situació sanitària actual. La previsió amb què compta Alumni UdL és poder dur a terme la gala el 25 de gener. El premi Alfons de Borja està patrocinat pel Grup Segre i el Banc Santander. L’any passat va ser premiada l’associació Amics de la Seu Vella

Joan Comella, Craviotto o Antoni Brufau, entre els distingits

Alumni UdL ha distingit, entre d’altres, el director del Vall d’Hebron Institut de Recerca, Joan Xavier Comella, el piragüista Saül Craviotto o Antoni Brufau, de Repsol. El nom del premi és en honor d’Alfons de Borja, que a finals del segle XIV va ser estudiant de l’Estudi General, posteriorment professor i canonge de la Seu Vella i que, després de ser bisbe de València i cardenal, va acabar convertint-se el 1455 en Calixt III, el primer papa Borja. Els premiats reben l’escultura El coneixement, de l’artista argentí establert a Lleida Miguel Ángel González, creada expressament per a Alumni UdL.

Comparteix

També t'interessarà