Premi al Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
24-03-2024
Actualitzat: 08-04-2024 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Premi al Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova
    Peu de foto: 
    ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran

El projecte de "Reorganització del Servei d'Urgències" de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha estat guardonat com a millor pràctica de conciliació en el sector sanitari pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) en la seva segona edició de premis. El jurat ha elogiat la seva originalitat, resultats i metodologia.

Després de l'impacte emocional i les dificultats experimentades pels professionals de la salut arran de la pandèmia de la COVID-19, especialment entre el personal del Servei d'Urgències, es va plantejar la necessitat d'una reorganització. Considerant la prevalença de dones, moltes d'elles mares joves, es va iniciar un procés participatiu per explorar nous models d'organització laboral. Això ha implicat reduir al mínim les jornades de 24 hores consecutives, afavorint l'activitat no assistencial i replantejant els torns de treball per fer el Servei d'Urgències més atractiu.

El premi, dotat amb 400 euros, es va lliurar en una cerimònia celebrada dijous 21 de maç a la sala d'actes del Col·legi de Metges de Barcelona, on van recollir el guardó les doctores Cecília Llobet i Anna Costa.

Comparteix

També t'interessarà